Young Justice

It doesn’t matter how many fall for new heroes will always rise to carry on, bringing all the resources, their skills, their talents to defeat the enemy.

Οι χαρακτήρες των κόμικς  πάει καιρός πια που δεν ζουν μόνο σε χάρτινες σελίδες. Έχουν  κατακτήσει τον κιν/φο, την μικρή οθόνη και αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των video games.  Οι φιγούρες τους ή η εμπορική τους επωνυμία για το πω διαφορετικά, με πιο εμπορικούς όρους, έχει πλέον επεκταθεί ευρέως και έχει αποτυπωθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή προιόντος  μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μέσα απο το C is For Comics, προσπαθούμε να προάγουμε την ευρύτερη κουλτούρα της 9 τέχνης αλλά και όποιο άλλο βήμα – μέσο μέσα απο το οποίο αυτή κατάφερε να εξελιχθεί  όλα αυτά τα χρόνια.   Λογικό επακόλουθο  λοιπόν   να σας μιλάμε για θέματα που δεν αφορούν μόνο έντυπο υλικό. Ξεκινάω με μια animation σειρά, ενα cartoon αλλιώς, που δυστυχώς τελείωσε αμέσως μετά το πέρας του  δεύτερου κύκλου του. Κύριο θέμα  του η νεότερη Justice League of America. Ομάδα υπερηρώων  του σύμπαντος της DC COMICS φυσικά, info που το αναφέρω σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι γνώστης του αντικειμένου.

61500-young-justice-original-6-Οι βοηθοί (sidekicks) των βασικών μελών της Original JLA,  κάνουν την ”επανάσταση τους”,  δημιουργούν την δική τους μικρή ομάδα υπέρ ηρώων και αναλαμβάνουν δράση διψώντας για περιπέτειες… Το νεαρό της ηλικίας τους παιδί μου…. έφηβοι, βράζει το αίμα τους, τι δεν καταλαβαίνεις;
Σε κάποιους  απο εσάς μια τέτοια σειρά, μπορεί να σας φανεί παιδική, να μην σας αγγίξει.  Πρωτού όμως αρχίσετε τα  είμαι μεγάλος πια για να βλέπω  animation σειρές  και κατεβάσετε  κάτι σε πιο live action, δώστε της μια ευκαιρία.

Μην κρίνετε μόνο με γνώμονα την προσωπική σας ευχαρίστηση. Είναι τόσο επιδερμική προσέγγιση που δεν έχει νόημα. Αν είναι να κάνεις κάτι, να το κάνεις καλά… Τι Geeks είμαστε άλλωστε; Ισως τότε διακρίνεις και το επαγγελματικό – οικονομικό ενδιαφέρον που κρύβεται πίσω απο μια εξαιρετικά καλαίσθητη και συγχρονισμένη αλληλουχία  κινουμένων  σχεδίων.

Αν κρίνετε κάπως πιο νηφάλια το σχεδιασμό των χαρακτήρων, την εξέλιξη του σεναρίου και εστιάσετε στο συνολικό αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, + το  promo – marketing, νομίζω πως θα καταλήξετε στο ίδιο πόρισμα με εμένα και  πιθανόν να την περιγράψετε με την παρακάτω λέξη… Εξαιρετική….

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αυτή η σειρά που δημιουργήθηκε για το cartoon network απο τον Greg Weisman και τον Brandon Vietti έχει κερδίσει βραβείο Emmy. Σκηνοθέτης ήταν ο Jay Oliva. Να αποκτήσεις μέσα στο χρονικό διάστημα των δυο χρόνων μια τέτοια επιβράβευση και αναγνώριση δεν το λες και ευκολάκι αγαπητέ.

Παρ΄όλο που η σειρά παραπέμπει στην αρχική Justice League, δημιούργημα των Peter David, Todd Dezago και Todd Nauck δεν αποτελέι μεταφορά της για την τηλεόραση αλλά μεταφορά ολόκληρου του σύμπαντος της DC, με επίκεντρο τους έφηβους υπερ- ήρωες. χμμμμ… έλα ψήθηκες λίγο… παραδέξου το..

Superboy, Kid-Flash, Robin, Aqua -Lad, Red Arrow και ενα τσούρμο ακόμα Super Heroes αλλά και Super Villains του σύμπαντος της DC εμφανίζονται και δρουν μέσα στα 26 επεισόδια του κάθε κύκλου. Όλα αυτά διαδραματίζονται στον ιδεατό κόσμο της γης 16 εκεί που οι υπεράνθρωπες δυνάμεις και η παρουσία υπέρ-ηρώων είναι κάτι απόλυτα φυσικό για τον μέσο θνητό.

O τίτλος Young Justice άλλαξε στον δεύτερο κύκλο. Την θέση του πήρε το Young Justice -invasion. Το πιλοτικό επεισόδιο διάρκειας μιας ώρας και κάτι – δυο επεισόδια μαζί,  βγήκε στον αέρα στις 26/11/12 και η πρεμιέρα του έγινε 9/9/11 στο  τηλεοπτικό κανάλι Teletoon του Καναδά.

Το  Young Justice έχει αποκτήσει  φανατικούς θαυμαστές ανα τον κόσμο. Στο διακίκτυο είχε δημιουργηθεί και το Young Justice wiki που λειτουργούσε σαν Forum. Ακόμα και σήμερα υπάρχει δραστηριότητα μεταξύ των μελών που φυσικά δεν κουβεντιάζει για κανένα άλλο θέμα, παρα μόνο για κάποιο πιθανό Reboot ή για κάποια συνέχεια – εναν τρίτο κύκλο. Νομίζω πως όλοι μας θέλαμε και άλλο.

Το τέλος ήταν κάτι που δεν το θέλαμε 😉

Mr Comic About Mr Comic

Γεννημένος Geek, καλλιτέχνης από την φύση μου. Βρίσκω τον κόσμο που ζούμε αφάνταστα ρηχό. Λάτρης των κόμικς και βιβλιοφάγος. Κόμικς και βιβλία έγιναν οι καλύτεροι μου φίλοι από παιδί. Αν μπορούσα σίγουρα θα ταξίδευα στο χρόνο. Αρκούμαι και στο να ταξιδεύω στον πλανήτη. Σπούδασα κινηματογράφο γιατί αγαπώ τις ιστορίες. Εθίστηκα και από τότε δηλώνω στα κρυφά σκηνοθέτης. Για τα προς το ζην παλεύω κάθε μέρα με τέρατα και δαίμονες, ίσως για αυτό πιστεύω πως μόνο η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και όχι τα χρήματα. Ραδιοφωνικός παραγωγός κατά καιρούς. Jedi το πρωί. DJ τα βράδια με φίλους. Αγαπώ την βιβλιοθήκη μου και τις αγκαλιές. Αν είχα μια ευχή, αυτή θα ήταν σίγουρα να έχω υπερδυνάμεις.

Speak Your Mind

*