X-Men: Children of the Atom

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να θυμηθούν, ότι μια από τους τρόπους διασκέδασης των νέων την δεκαετία του 80 και αρχές της δεκαετίας του 90, ήταν τα arcade games (coin ups) ή όπως τα λέγαμε εμείς τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η τρέλα είχε ξεκινήσει από νωρίς στην Αμερική και Ιαπωνία, που ήταν ας πούμε τεχνολογικά πιο ανεπτυγμένες από μας, αλλά και εμείς δεν αργήσαμε να τα γνωρίσουμε. Στην αρχή σε σκοτεινά καφενεία και μπιλιαρδάδικα και αργότερα σε πλοία της γραμμής και ολόκληρα καταστήματα οι “άνω των 18″ είχαν την ευκαιρία να παίζουν, με το αντίστοιχο αντίτιμο, φοβερά, για την εποχή εκείνη, video games. Άπειροι τίτλοι για να παίζεις ώρες ατελείωτες στους γνωστούς δεκαρικοφάγους. Βέβαια όλα αυτά μέχρι την κυκλοφορία των κονσολών και των home computers, τα οποία οδήγησαν στην πτώση των arcade machines.

Αρκετά όμως με την αρχαία ιστορία. Όπως ανάφερα video games τίτλοι υπήρχαν πάρα πολύ. Από την θεματολογία τους φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι σούπερ ήρωες των comics. Κάποια παιχνίδια ήταν συμπαθητικά, κάποια δεν βλεπόντουσαν, αλλά υπήρχαν μερικά, όπως αυτό που θα κάνω review, που ήταν αρκετά καλά. Ο λόγος για το X-Men: Children of the Atom. Δημιουργήθηκε από την Capcom και κυκλοφόρησε με CP System II arcade hardware το 1994. Να θυμίσω ότι με CP System II system board είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο πριν το 1993 το πολύ γνωστό Super Street Fighter II. To X-Men: Children of the Atom ακολουθεί την ίδια λογική, δηλαδή είναι ένα fighting video game. Μάχη 1 on 1 με διαφορετικούς, κάθε φορά, αντιπάλους. Είναι επίσης το πρώτο fighting game της Capcom με ήρωες της Marvel.

Όπως λέει και ο τίτλος αναφέρεται στους αγαπήτους μεταλλαγμένους X-Men. Η πλοκή είναι δανεισμένη από το comic “Fatal Attractions” και αναφέρεται στην προσπάθεια των X-Men να σταματήσουν τον Magneto, ο οποίος σχεδιάζει να εξαπολύσει ένα ηλεκτρομαγνητικό παλμό πάνω στη Γη, που θα διαταράξει τα μαγνητικά πεδία και να δημιουργήσει τον όλεθρο σε ηλεκτρικά συστήματα στον κόσμο, εγκαινιάζοντας μια σκοτεινή εποχή για τη μη μεταλλαγμένο πληθυσμό της Γης. (ούφ) Για μια ακόμη φορά ο άρχοντας του μαγνητισμού, αναγκάζει την ομάδα του Professor X να βάλει τα δυνατά της για να τον νικήσει.

Στην αρχή του παιχνιδιού έχουμε να διαλέξουμε από έξι X-Men και τέσσερις από τους εχθούς τους, δηλαδή από 10 χαρακτήρες. Σκοπός είναι να νικήσουμε κάθε φορά διαφορετικό αντίπαλο με 2 νίκες στους 3 αγώνες και να φτάσουμε στον Juggernaut και μετά στον τελικό boss που είναι φυσικά ο Magneto και να τον νικήσουμε, αν είμαστε φυσικά τόσο καλοί. Οι χαρακτήρες που μπορούμε να διαλέξουμε είναι οι: Wolverine, Colossus, Storm, Iceman, Cyclops, Psyclocke, Omega Red, Sentinel, Silver Samurai και Spiral. Εννοείται ότι κάθε ήρωας έχει τις δικές του χαρακτηριστικές κινήσεις και επιθέσεις, όπως και στα comics. Έτσι έχουμε τον Wolverine να χρησιμοποιεί κυρίως τα νύχια του, τον Iceman να έχει ice-based επιθέσεις, τον Colossus να είναι ο πιο δυνατός παίχτης, ο Cyclops να πετά ακτίνες, η Psyclocke να επιτείθεται με ninjutsu και psyhic τεχνικές και ούτω κάθ’ εξής. (Αν διαβάζεται comics φαντάζομαι θα ξέρετε τα χαρακτηριστικά του κάθε X-Men, αλλιώς αλλάξτε site.)

Τα comtrols του παιχνιδιού στην arcade έκδοσή του, είναι ίδια όπως στο Street Fighter II. Μοχλός για να κινούμε τον ήρωα μας και έξι κουμπιά για τις attack μας. Συνήθως είναι τρία για τις μπουνιές και τρία για κλωτσιές. Επίσης εκτός από την ενέργεια του παίκτη, υπάρχει και ένας X-Power μετρητής. Κάνοντας κάποιες κινήσεις αυτός γεμίζει και όταν τον κάνει, μας δίνεται η δυνατότητα να εξαπολύσουμε στον αντίπαλο, μια X-Ability Attack που ξοδεύει λίγη ποσότητα από τον μετρητή μας ή μια Hyper X Attack που ξοδεύει αρκετά περισσότερη.

Το παιχνίδι δίνει την δυνατότητα να παίξει κάποιος “διπλό” που είναι και πιο διασκεδαστικό, κατά την γνώμη μου. Αυτό ήταν ότι κοντινότερο είχαμε σε multiplayer εκείνη την εποχή, πριν τα online games. Διαλέγετε τον ήρωα της αρεσκεία σας και κάποιος φίλος, έναν άλλο. Οι μάχες θα είναι φοβερές και εννοείται ότι η φιλία δεν θα αργήσει να χαλάσει, ανάλογα με την απόδοση σας. Υπάρχει και η περίπτωση να παίζεται πολλά video games και να μην έχετε φίλους, οπότε εκεί το παιχνίδι δεν μπορεί να κάνει κάτι, παρά την επιλογή της single mission όπου πρέπει να νικήσετε έναν έναν, όλους τους αντιπάλους μέχρι τον Magneto.

Εκτός από την Αrcade έκδοση του, κυκλοφόρησε σε Sega Saturn το 1997, σε Pc και Playstation το 1998. Οι δύο πρώτες εκδόσεις είχαν μεγάλη επιτυχία, αντιθέτως με αυτές του Pc και Playstation που υστερούσαν σε απόδοση. Το X-Men: Children of the Atom άνοιξε τον δρόμο για την Marvel vs. Capcom σειρά video games με καλύτερα τα X-Men vs. Street Fighter και Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Comments

  1. MasterOdy says:

    Wolverine και Omega Red οι τοπ χαρακτήρες. Ειδικά με τον omega έσπερνα πανικό στα ουφάδικα τα καλοκαίρια 😉

  2. Εγώ Wolverine και Iceman. Μιλάμε για πολλά πενηντάρικα! Πόσα χαρτζιλίκια φύγανε εκεί…

Speak Your Mind

*