The Star Wars

Η Dark Horse Comics κυκλοφόρησε το Σεπτέβριο του 2013, μια μίνι σειρά 8 τευχών, το The Star Wars. Είναι η μεταφορά σε comic του αρχικού σεναρίου του George Lucas, που άρχισε να γράφει το 1974, της ταινίας Star Wars. Υπάρχει Luke Skywalker, ο οποίος είναι Jedi Knight και μεγαλύτερος σε ηλικία, ενώ ο πρωταγωνιστής ονομάζεται Annikin Starkiller. Σεναριογράφος είναι ο J. W. Rinzler και υπεύθυνος του artwork ο Mike Mayhew.

Η ιστορία έχει κάποιες ομοιότητες με την πλοκή της ταινίας του 1977, αλλά διαφέρει σημαντικά σε πολλούς τομείς. Στο σύμπαν του The Star Wars οι Jedi-Bendu είναι οι προσωπικοί σωματοφύλακες του Emperor για πάνω από 100.000 χρόνια, πριν την άνοδο των διαβολικών Knight of Sith. Η ιστορία μας αρχίζει όταν ο νεαρός Annikin Starkiller, γιός του πρώην Jedi-Bendu Kane Starkiller, φεύγει από την πατρίδα του, τον πλανήτη Utapau, για τον πλανήτη Aquilae, ο οποίος είναι ανεξάρτητος από την New Galactic Empire. Όπως στο New Hope είχαμε τον Obi-Wan Kenobi στο ρόλο του σοφού γέροντα Jedi, εδώ έχουμε τον Luke Skywalker να είναι ο δάσκαλος του νεαρού Annikin Starkiller.

O πλανήτης Aquilae, πατρίδα της πριγκίπισσας Leia, έχει γίνει στόχος της New Galactic Empire για την προηγμένη τεχνολογία που έχει στις κλωνοποιήσεις. Ο βασιλιάς του Aquilae διατάζει επίθεση στο Space Fortress της Empire και προκαλώντας την συντριβή ενός διαστημοπλοίου με 2 ρομπότ (μάλλον καταλάβατε για ποιά μιλάω) σε μια ερημική περιοχή του πλανήτη. Μετά τον θάνατο του βασιλιά η Leia τον διαδέχεται αλλά αιχμαλωτίζεται από την Empire. Οι Master Skywalker και Padawan Starkiller την ελευθερώνουν, συναντούν τα 2 ρομπότ και κατευθύνοναι προς την πόλη Gordon όπου αναζητούν την βοήθεια του Han Solo. Ο γνωστός smuggler εδώ είναι ένας εξωγήινος από τον πλανήτη Urellian, διάσημος κυνηγός Wookiees του πλανήτη Yavin.

Οι γνώστες του Star Wars Universe σίγουρα έχουν αναγνωρίσει τα ονόματα που προανάφερα. Σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν τις κλασικές ταινίες που ξέρουμε, αλλά όπως είπα στην αρχή, το σενάριο στηρίζεται στα προσχέδια που είχε ο Lucas τα πρώτα χρόνια. Πολλά άλλαξαν, αλλά οι ονομασίες έμειναν ίδιες.

Στην συνέχεια της ιστορίας μας εμφανίζονται οι Chewbacca, Owen και Beru Lars, Darth Vader, Valorum και πολλοί άλλοι. Για να μην πολυλογώ όμως, όπως και στην ταινία New Hope έχει και εδώ happy end.

Το σχέδιο του Mike Mayhew έχει επιρροές από τα πρώτα σκίτσα του Ralph McQuarrie, του Joe Johnston και του Colin Cantwell. Θυμίζει ρετρό διαστημικές περιπέτειες δεκαετίας 60-70. Το σενάριο από ότι διάβασα είναι εμπνευσμένο από το The Hidden Fortress του Akira Kurosawa.

Είναι καλό που το όλο script ήταν για 8 τεύχη και δεν ξεχειλώθηκε για πολλά ακόμα, κουράζοντας τον αναγνώστη. Είχε αρχή και τέλος και ήταν ότι ζητούσαμε από μια καλή περιπέτεια. Είναι ένα ενδιαφέρον “πως θα ήταν το Star Wars αλλιώς” comic. Οι φαν του SW θα βρουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, ενώ οι πιο ανοιχτόμυαλοι μπορεί και να το λατρέψουν.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*