The Royals

Το The Royals είναι μια μίνι σειρά κόμικ, 6 τευχών που έπεσε τυχαία στα χέρια μου (το 1ο τεύχος) και αμέσως με κέρδισε. Εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από την Vertigo και υπεύθυνος για την ιστορία είναι ο Rob Williams. Άγγλος συγγραφέας του περιοδικού 2000AD αλλά και με συμμετοχές στα Wolverine, Spiderman, Robocop, Ghostbusters, Judge Dredd και πολλά άλλα. Στο σχέδιο έχουμε τον Simon Coleby ο οποίος από το 1987 σχεδιάζει για το 2000AD αλλά και για την Marvel με τίτλους όπως Judge Dredd, Rogue Trooper, Punisher, Lobo και άλλα.

Στο The Royals βρισκόμαστε στην περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ο Χίτλερ έχει εισβάλει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και βομβαρδίζει συνεχώς το Λονδίνο και όλες τις μεγάλες πόλεις. Ο αριθμός των αμάχων θυμάτων κάθε μέρα αυξάνεται και οι στρατιώτες μάχονται για την νίκη. Μέχρι εδώ έχουμε ότι μας έχει διδάξει η ιστορία. Από εδώ και πέρα αλλάζουν όλα γιατί υπάρχουν και άνθρωποι με υπερδυνάμεις. Αυτοί είναι μόνο οι γαλαζοαίματοι, δηλαδή οι βασιλείς και πρίγκηπες όλων των κρατών. Οι υπερδυνάμεις διαφέρουν αλλά περιορίζονται μόνο στις βασιλικές οικογένειες.

Έτσι δεν χωρίζει μόνο ο πλούτος την άρχουσα τάξη από τους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά και οι υπερδυνάμεις. Όσο ρατσιστικό και αν είναι αυτό, στο κόμικ λειτουργεί. Ο Williams και ο Coleby δεν ακολουθούν το στερεότυπο, όπου ο καθημερινός άνθρωπος αποκτά υπερδυνάμεις και μάχεται με άλλους αντίστοιχους καλούς ή κακούς για την τύχη του κόσμου. Εδώ οι υπερήρωες είναι καθορισμένοι από την γέννηση τους. Έχουν κάνει όμως μεταξύ τους μια ανακωχή και διαλέγουν να μην εμπλακούν στους πολέμους και να μην αποκαλύπτουν τις δυνάμεις τους. Όλα όμως αλλάζουν όταν ο πρίγκηπας της Αγγλίας Henry αποφασίζει ότι έχει δει αρκετά και δεν αντεχει αυτήν την κατάσταση άλλο.

Κατά μια έννοια οι υπερδυνάμεις των βασιλικών οικογενειών εξυπηρετούν μια παρόμοια λειτουργία που έχουν τα πυρηνικά όπλα στον πραγματικό κόσμο. Υπάρχουν, αλλά οι άνθρωποι δεν τα χρησιμοποιούν για τον φόβο των αντιποίνων. Είναι ένα σύστημα ελέγχου και ισορροπίας στον κόσμο. Στο κόμικ όμως υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας και τα συναισθήματα που δεν τα βρίσκουμε στα πυρηνικά όπλα. Ο πρίγκηπας Henry δεν αντέχει να βλέπει άπραγος τον κόσμο να σκοτώνεται και αποφασίζει να εμπλακεί. Ξέρει όμως ότι αυτό θα φέρει πολλά καταστροφικά αποτελέσματα.

Αυτή είναι και η ιστορία που διαβάζουμε στο The Royals. Εκτός από τους Άγγλους, εμπλέκεται και ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Jimmu, ο Αμερικάνος πρόεδρος Roosevelt, Γερμανοί και Ιταλοί. Οι μάχες είναι εντυπωσιακές σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, με τους υπερήρωες να κάνουν απερίγραπτα κατορθώματα. Αεροπλανοφόρα να κόβονται στα δύο, φρούρια να ξεριζώνονται από τα θεμέλια τους και άλλα.

Είναι μια εναλλακτική ιστορία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που συνδυάζει στρατιωτικές μάχες αλλά και υπερήρωες όπως δεν τους έχουμε συνηθίσει.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*