The Rogues

Στο Dc Universe μερικοί από τους εχθρούς του speedster ήρωα, Flash, σχημάτισαν μια εγκληματική ομάδα με σκοπό την συνεργασία όλων ενάντια στον σούπερ ήρωα. Ονομάστηκαν Rogues και απαρνήθηκαν τις κοινότυπες ονομασίες super-villains ή super-criminals. Μεταξύ τους υπήρχε ένας άτυπος κώδικας που τους απαγόρευε να υιοθετήουν την ταυτότητα ενός Rogue που έχει πεθάνει. Αν και δεν αναγνωρίστηκαν επίσημα από τους σούπερ ήρωες που τους πολεμούσαν, οι εχθροί του Flash σχηματίζουν ένα μοναδικό μείγμα από πολύχρωμα κοστούμια, διαφορετικές δυνάμεις, και ασυνήθιστες ικανότητες. Συνήθως δεν έχουν φιλονικίες ή θέματα μεταξύ τους, δεν έχουν σημαντικές φιλοδοξίες σε εγκληματικές επιχειρήσεις πέρα από σχετικά ασήμαντες ληστείες.

Οι εχθροί του Flash άρχισαν να χρησιμοποιούν το όνομα Rogues κατά τη διάρκεια της Silver Age των comics. Αρχικά, οι Rogues ήταν απλώς εχθροί του του Flash, οι οποίοι συνεργάστηκαν για πρώτη φορά όταν απέδρασαν από την φυλακή με την βοήθεια του υπερ-ευφυή Gorilla Grodd, για να αποσπάσει την προσοχή του Flash, όταν ο Grodd προσπαθούσε να κατακτήσει τον κόσμο. Μετά την ήττα τους από την Flash, σχημάτισαν μια μόνιμη ομάδα, τους Rogues. Οι πρώτοι Silver Age Rogues ήταν οι Captain Cold, Mirror Master, Heat Wave, Weather Wizard, the Trickster, Pied Piper, the Top και Captain Boomerang. Όλοι πολέμησαν τον δεύτερο Flash (Barry Allen), τον τρίτο Wally West και τέταρτο Bart Allen, μετά το θάνατο του Barry Allen.

Ας δούμε αναλυτικά το κάθε μέλος των Rogues.

Captain Cold

Ο Leonard Len” Snart ήταν ένας εγκληματίας που έψαχνε μια ευκαιρία για να απαλλαγεί από τον Flash. Βλέποντας ένα άρθρο σχετικά με ένα όπλο που θα μπορούσε να διαταράξει την ταχύτητα του Flash, ο Snart το έφτιαξε και το εξέθεσε σε ακτινοβολία. Αντί να επιβραδύνει τον Flash, το όπλο μπορούσε να παγώσει τα πάντα στο απόλυτο μηδέν. Ονομάστηκε Captain Cold και ξεκίνησε την εγκληματική το σταδιοδρομία. Θεωρείται αρχηγός των Rogues και από τους κυριότερους εχθρούς τόσο του Barry Allen αλλά και του Wally West. Γνωστός και σαν συμπονετικός κακοποιός, ο Cold έχει ένα κώδικα τιμής, τον οποίο επέβαλλε και στους άλλους Rogues. Τους απαγόρευσε να παίρνουν ναρκωτικά και να σκοτώνουν χωρίς λόγο αθώους πολίτες. Πιστεύει στην ομάδα του και φροντίζει να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Είναι από τους παλαιότερους εχθρούς του Flash και πρώτη εμφάνιση είχε στο Showcase #8 το 1957.

Mirror Master

Όταν εργαζόταν σε ένα εργαστήριο της φυλακής, ο Sam Scudder δημιούργησε κατά λάθος έναν καθρέφτη που θα μπορούσε να κρατήσει την αντανάκλασή του για μια μικρή χρονική περίοδο. Όταν δραπέτευσε, πειραματίστηκε και βρήκε ένα τρόπο να μπει μέσα στην δική του αντανάκλαση. Στην συνέχεια έκανε περισσότερες συσκευές χρησιμοποιώντας καθρέφτες και ονομάστηκε Mirror Master. Ο περίεργος αυτός κακοποιός έκανε ντεμπούτο στο The Flash #105 το 1959. Έχει δημιουργήσει πολλούς διαφορετικούς καθρέφτες που μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα, όπως ταξίδια σε άλλες διαστάσεις. Μετά τον θάνατο του ο Captain Boomerang πήρε την ταυτότητα του Scudder και έγινε ο δεύτερος Mirror Master.

Heat Wave

Ο Mick Rory είχε εμμονή με τη φωτιά από την νεαρή του ηλικία. Μια νύχτα, έβαλε στο σπίτι του φωτιά και έκαψε την οικογένειά του. Η εμμονή του ήταν τόσο μεγάλη και απλά παρακολουθούσε τις φλόγες να καταπίνουν το σπίτι του, αντί να τρέξει να φωνάξει για βοήθεια. Η πυρομανία του δεν σταμάτησε καθόλου και όταν μεγάλωσε έφτιαξε ένα όπλο θερμότητας και χρησιμοποιούσε την φωτιά για να ληστεύει και να σκοτώνει. Ήταν ένας από τους Rogues που του έκανε μεταρρύθμιση ο Top. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της μεταρρύθμισης του, το μυαλό του είχε ήδη αρχίσει να ξαναστρέφεται στο έγκλημα. O Heat Wave εμφανίστηκε στο The Flash #140 το 1963.

Weather Wizard

Ο Mark Mardon δραπέτευσε από τη φυλακή και πήγε στο σπίτι του αδερφού του. Ο αδελφός του ήταν ένας επιστήμονας που είχε ανακαλύψει ένα τρόπο που μπορούσε να ελέγξει τον καιρό. Ο Mark ήθελε τον τρόπο αυτό, αλλά ο αδελφός του αρνήθηκε να του τον δώσει. Μετά από πάλη ο αδελφός του σκοτώθηκε (αν και ο Mardon αρχικά είπε ότι ήταν νεκρός όταν έφτασε εκεί). Στην συνέχεια πήρε τις σημειώσεις του αδελφού του και τις χρησιμοποίησε για να κάνει ένα ραβδί, δημιουργώντας έτσι τον Weather Wizard. Χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του, είτε σε μικρή κλίμακα (χτυπώντας κάποιον με κεραυνό), είτε σε μεγαλύτερη κλίμακα (αποκλείωντας μια ολόκληρη πόλη σε χειμωνιά), αντιμετωπίζοντας σχεδόν πάντα τον Flash. Στην πρώτη του εμφάνιση, στο The Flash #110 το 1959, προσπάθησε να πάρει εκδίκηση από τους αστυνομικούς που τον φυλάκισαν, επιτρέποντας στον Flash να το προβλέψει και να τον νικήσει. Έχει ένα γιο, τον Josh, ο οποίος υιοθετήθηκε από την Iris West, και διαθέτει ορισμένες από τις δυνάμεις του πατέρα του, αλλά μόνο όταν ο πατέρας του είναι κοντά του.

Trickster

Ο James Jesse, στην πρώτη του εμφάνιση στο The Flash #113 το 1960, ένας performer στο τσίρκο και προερχόταν από μια οικογένεια ακροβατών και ισορροπιστών. Εφηύρε ένα ζευγάρι παπούτσια που χρησιμοποιούσαν πεπιεσμένο αέρα και του έδιναν την ικανότητα να «περπατήσει» στον αέρα. Έτσι άρχισε την εγκληματική του καριέρα σαν Trickster, εμπνευσμένος από τον κακοποιό Jesse James. Ο James έκανε και άλλα περίεργα όπλα και αντιμετώπισε πολλές φορές τον Flash πριν γίνει μέλος των Rogues.

Pied Piper

O Hartley Rathaway γεννήθηκε κωφός, έλαβε όμως υποστηρικτική τεχνολογία, με τη μορφή εμφυτευμάτων ακοής χάρη στην έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από τον πλούσιο πατέρα του. Έπαθε μια εμμονή με τον ήχο και δεν επιδίωξε τίποτε άλλο στη ζωή, παρά να πειραματίζεται με τεχνολογίες που αφορούσαν τους ήχους. Ο Rathaway επινόησε τελικά μια τεχνική υπνωτισμού μέσα από τη μουσική και έναν τρόπο για να προκαλέσει θανατηφόρες ηχητικές δονήσεις. Μεγαλώνοντας βαρέθηκε τον πλούσιο τρόπο ζωής του, στράφηκε στο έγκλημα ως Pied Piper και συχνά συγκρούστηκε με τον Flash. Πρώτη εμφάνιση είχε στο The Flash #106 το 1959.

Captain Boomerang

Ο Digger Harkness ήταν ένας άσσος με τα μπούμερανγκ και όταν μια μασκότ ήταν αναγκαία για μια εταιρία που πωλούσε μπούμερανγκ, πήγε, δούλεψε εκεί αλλά χρησιμοποίησε το κοστούμι του για να διαπράξει εγκλήματα. Είχε πολλές τεχνικές που πετούσε τα μπούμερανγκ και σχεδόν όλες ήταν θανάσιμες. Έχει ένα γιο, τον Owen Mercer, ο οποίος ανέλαβε τον τίτλο του πατέρα του και συνέχισε την καριέρα του στους Rogues. O Captain Boomerang εμφανίστηκε στο The Flash #117 το 1960.

Top

Ο Roscoe Dillon χρησιμοποίησε πολλά υπερ-όπλα για να διαπράξει εγκλήματα και τελικά βρήκε τον τρόπο να μάθει να γυρίζει τον εαυτό του σε μεγάλες ταχύτητες, ο οποίος αύξησε την ευφυΐα του και του επέτρεπε να αποφεύγει τις σφαίρες. Όταν πέθανε, το μυαλό του ήταν τόσο ισχυρό που μπόρεσε και μπήκε στα μυαλά πολλών ανθρώπων για να κρατήθει ζωντανό. Κατόρθωσε επίσης να διαμορφώσει το σώμα κάποιου ώστε να μοιάζει με το αρχικό δικό του. Όταν ήταν μέλος των Rogues, ο Top, προσπάθησε να μπει στα μυαλά τους και να τους μεταρρυθμίσει. Αποκαλύφθηκε όμως από τον Captain Cold, ο οποίος τον σκότωσε. Πρώτη εμφάνιση του Top έχουμε στο The Flash #122 το 1961.

Κατά την διάρκεια της Modern Age μέχρι σήμερα, οι Rogues αλλάξαν μέλη αν και μερικοί πήραν την ταυτότητα και τα όπλα των αρχικών και παρέμειναν με το ίδιο όνομα.

Εκτός από τα διάφορα video games όπου ο Flash αντιμετωπίζει τους Rogues, εμφανίζονται και σε πολλά animation της DC. Στην τηλεοπτική σειρά Flash του 1990, εμφάνιση κάνουν σε διάφορα επεισόδια, ο Captain Cold, o Mirror Master αλλά και ο Trickster που τον υποδήθηκε ο Mark Hamill. Στην σειρά The Flash του 2015, έχουν εμφανιστεί οι Captain Cold, Heat Wave και σε μελλοντικό επεισόδιο θα εμφανιστεί ο Trickster ξανά από τον Mark Hamill, που θα αντιμετωπίσει έναν νέο Trickster, με την βοήθεια του Flash.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*