The Flash

Μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές της σαιζόν, τουλάχιστον για εμάς τους λάτρες των comic είναι χωρίς αντίρρηση το The Flash. Από το όνομα καταλαβαίνουμε ότι αφορά τον speedster ήρωα της DC και τις περιπέτειες του στην Sentral City. Όλα όμως άρχισαν πίσω στον Ιουλιο του 2013 όταν οι δημιουργοί της σειράς ArrowGreg Berlanti και Andrew Kreisberg, μαζί με τον CCO της DC Comics, Geoff Johns, ανακοίνωσαν θα ετοιμάσουν ένα “πιλότο” για σειρά που θα αναφέρει το origin του Flash/Barry Allen. Στην αρχή είχε γίνει γνωστό ότι ο Barry Allen θα εμφανιστεί σαν quest στον 2ο κύκλο του Arrow, κάνοντας έτσι ένα δοκιμαστικό για το τηλεοπτικό κοινό.

Πράγματι με εμφανίσεις σε 2 επεισόδια στο Arrow, ο νεαρός επιστήμονας Barry Allen φτάνει στην Starling City, για να βοηθήσει τον Oliver Queen/Green Arrow σε κάποια υπόθεση. Γνωρίζονται όλοι και στο τέλος τους 2ου επεισοδίου ένα εργαστηριακό ατύχημα αφήνει τον Barry αναίσθητο και εμάς σε αγωνία για την συνέχεια. Το feedback του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο και έτσι στις 8 Μαϊου του 2014, από το κανάλι CW, αρχίζει η σειρά με την παραγωγή να ετοιμάζει 13 επεισόδια. Στην συνέχεια προσθέτουν άλλα 3 τον Σεπτέμβριο και καταλήγουν σε 23 για όλο τον 1ο κύκλο. Όχι και άσχημα για μια καινούργια σειρά πάντως.

Το σενάριο αφορά τον Barry Allen, όπου σε νεαρή ηλικία είδε την μητέρα του να δολοφονείται από μια υπερφυσική λάμψη στο σαλόνι του σπιτιού του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κατηγορηθεί αδίκως ο πατέρας του για το έγκλημα και να φυλακιστεί. Ο ντετέκτιβ Joe West αναλαμβάνει να μεγαλώσει τον Barry, ο οποίος γίνεται ένας λαμπρός επιστήμονας και ερευνητής σκηνών εγκλήματος για το Central City Police Department. Η εμμονή του με το τραγικό παρελθόν του όμως τον κάνει αντικοινωνικό και μοναχικό. Ταυτόχρονα με τις αστυνομικές υποθέσεις ερευνά και διάφορα παραφυσικά γεγονότα και επιστημονικές εξελίξεις, με σκοπό να ρίξει φως σχετικά με τη δολοφονία της μητέρας του. Κανείς όμως δεν πιστεύει ότι μια κίτρινη λάμψη ενός άντρα, εισέβαλε στο σπίτι του εκείνο το βράδυ, οπότε κάνει σκοπό της ζωής του να βρει την αλήθεια και να καθαρίσει το όνομα του πατέρα του.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας του, κατά τη διάρκεια της δημόσιας εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων ενός επιταχυντή σωματιδίων, κάτι πάει στραβά και μια άγνωστη μορφή ακτινοβολίας δημιουργεί μια ισχυρή καταιγίδα. Ο Allen θα χτυπηθεί από μια αστραπή από την καταιγίδα και θα πέσει πάνω σε διάφορες χημικές ουσίες στο εργαστήριό του. Πέφτει σε κώμα και ξυπνά μετά από εννέα μήνες, ανακαλύπτοντας ότι έχει την ικανότητα να κινείται με υπεράνθρωπη ταχύτητα. Ο Dr. Harrison Wells, ο σχεδιαστής του αποτυχημένου επιταχυντή σωματιδίων, περιγράφει την ειδική φύση του Barry ως “metahuman“. Ο Allen ανακαλύπτει σύντομα ότι δεν είναι ο μόνος που άλλαξε από την ακτινοβολία, αλλά υπάρχουν και άλλοι metahumans οι οποίοι όμως χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για κακό. Αποφασίζει τότε, με τις καινούργιες του δυνάμεις αλλά και με την βοήθεια των συνεργατών του να προστατεύει την Central City από κάθε είδος εκληματικότητας.

Η ιστορία του Flash κρατιέται στα επίπεδα των comic αφού υπάρχουν εκατοντάδες περιπέτειες όπου ο speedster αντιμετωπίζει μια πλειάδα από villains για να σώσει την πόλη του. Έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το origin του ήρωα και την σταδιακή του μεταμόρφωση μέχρι να βάλει την κόκκινη στολή του και να κυνηγά το έγκλημα. Όπως και στο Arrow, έτσι και εδώ ακολουθείται η ίδια στρατηγική με τη εξέλιξη των ηρώων. Δεν είναι απλό πράγμα να κινείσαι με υπερηχητικές ταχύτητες και αυτό το ζούμε μαζί με τον Barry. Δεν παίρνει μια στολή και γίνεται σούπερ ήρωας. Κάνει λάθη, μαθαίνει από αυτά και σιγά σιγά χτίζει χαρακτήρα και βάζει βάσεις για να γίνει ο Flash που γνωρίζουμε από τα comic.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Barry Allen/Flash έχουμε τον Grant Gustin. Η επιλογή του ηθοποιού ήταν πολύ επιτυχημένη, αν και μελαχρινός, στα comic o Allen είναι ξανθός. Αυτό όμως είναι το μοναδικό ίσως “παράπτωμα” που κάνει η τηλεοπτικής σειρά. Αρκετά αμήχανος, δύσκολος στην επικοινωνία με το αντίθετο φύλο, έξυπνος και αστείος πολλές φορές, δίνει έναν Barry Allen που μαθαίνει τις δυνάμεις του, τις αντιμετωπίζει σαν κάτι καινούργιο και το σημαντικότερο μας πείθει για όλα αυτά. Ο αμήχανος χαρακτήρας του, την πρώτη φορά που τον γνωρίζεις θυμίζει πάρα πολύ τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά που έχει ο Peter Parker. Τόσο πολύ που θα ήταν καλή επιλογή σε πιθανό casting για τον ρόλο αυτό.

Στην σειρά μαζί με τον Barry Allen θα γνωρίσουμε τον ντετέκτιβ Joe West, την κόρη του Iris West με την οποία είναι ερωτευμένος ο Allen, τον ντετέκτιβ Eddie Thawne συνάδελφο του Joe και τους επιστήμονες των S.T.A.R. Labs, Dr. Harrison Wells, Dr. Caitlin Snow μια ιδιαίτερα ευφυής εμπειρογνώμονας βιομηχανολογίας και Cisco Ramon ένας εξπέρ στην μηχανολογία. Οι 3 τελευταίοι είναι και οι μόνοι που γνωρίζουν την μυστική ταυτότητα του Βarry Allen και τον βοηθούν να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνάμεις του.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ο Flash θα έρθει αντιμέτωπος με πολλούς villains που γνωρίσαμε από τα comic και είναι ιδιαίτερα γνωστοί σαν Rogues. Οι Multiplex, Mist, Firestorm, Captain Cold, Heat Wave, Plastique, Girder, Blackout, Rainbow Raider, Pied Piper, Peek-a-Boo, Golden Glider, Trikster, Bug-Eyed Bandit είναι μερικοί από αυτούς. Άλλοι γνωστοί και άλλοι λιγότερο, το κοινό τουw είναι ότι ανήκουν στην Rogue Gallry του Flash. Τελευταίος και χειρότερος είναι ο Reverse-Flash, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την δολοφονία της μητέρας του Flash. Ο Allen σιγά σιγά κατά την διάρκεια της σειράς, θα φτάσει πολύ κοντά στην αποκάλυψη της ταυτότητας του Reverse-Flash. Δεν κάνουμε όμως spoilers γιατί αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσει κανείς αυτη την σειρά.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει και ο σχεδιασμός της στολής του Flash. Η ίδια ομάδα που ασχολείται με το Arrow σχεδίασε την στολή του ήρωα. Κόκκινη, με μπορντό αποχρώσεις, χρυσές λωρίδες και με την χαρακτηριστική αστραπή στο στήθος του η στολή γίνεται πιο σύγχρονη και παραπέμπει στην καινούργια σειρά 52 της DC, που έκανε reboot σε όλους τους σούπερ ήρωες της. Εφοδιασμένη με ενδοεπικοινωνία και εσωτερικά μικροκυκλώματα, επιτρέπει στους συνάδελφους του Allen στα S.T.A.R. Labs να γνώρίζουν κάθε στιγμή την κατάσταση του Flash.

Τα γεγονότα του The Flash συμβαίνουν ταυτόχρονα με αυτά του Arrow, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παραγωγούς των 2 σειρών να πραγματοποιηθεί crossover, με τους Flash και Green Arrow να εμφανίζονται ο ένας στο σόου του άλλου. Επίσης και αρκετοί δευτερεύοντες χαρακτήρες κάνουν quest εμφανίσεις στις 2 σειρές. Μια ευχάριστη προσθήκη του The Flash είναι ο ρόλος του πατέρα του Allen από τον John Wesley Shipp, ηθοποιός που έπαιξε τον Flash στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του 1990.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*