Tag and Bink

Το 1966 ο θεατρικός συγγραφέας Tom Stoppard ανέβασε μια παράσταση στην Αγγλία με το παράξενο όνομα “Rosencrantz and Guildenstern Are Dead”. Οι Rosencrantz και Guildenstern είναι δύο χαρακτήρες που έχουν μια μικρή εμφάνιση στο Hamlet του William Shakespeare. Ο Stoppard πήρε αυτούς τους δύο ήρωες και έχτισε ένα ολόκληρο έργο πάνω σε αυτούς. Μάλιστα φρόντισε ώστε οι πράξεις τους να έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ζωή του Hamlet. Το συγκεκριμένο θεατρικό έγινε και ταινία το 1990 με τους Gary Oldman και Tim Roth στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Γιατί όμως τα αναφέρω όλα αυτά; Για να σας προλογίσω τους Tag και Bink, δύο χαρακτήρες βγαλμένους από το Star Wars Universe.

Οι Tag & Bink είναι δύο ήρωες που εμφανίζονται σε μια σειρά comic που σατυρίζουν το Star Wars. Είναι δευτερεύοντες χαρακτήρες που σκόπιμα ή κατά λάθος επηρεάζουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πρώτη και στην δεύτερη τριλογία Star Wars και όπως όλα τα Star Wars comics, κυκλοφόρησαν από την Dark Horse. Δημιουργός τους είναι ο Kevin Rubio και το artwork επιμελήθηκε ο Lucas Marangon. Έχουν κυκλοφορήσει 4 comic:

Tag & Bink Are Dead #1, #2

Οι Tag Greenly και Bink Otauna είναι επαναστάτες και αγωνίζονται ενάντια στον αυτοκράτορα Palpatine και στον στρατό του, μέχρι που μια μοιραία μέρα, πάνω στο Tantive IV το φορτηγό πλοίο που μεταφέρει την Princess Leia και τα κλεμμένα σχέδια για το Death Star, οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Star Destroyer Devastator, στο φορτηγό-πλοίο, οι Tag και Bink που ανήκουν στον στρατό των Rebels, επιλέγουν σε μια κρίσιμη στιγμή να δανειστούν τις στολές από ένα ζευγάρι νεκρών stormtroopers να αποφύγουν τον θάνατο. Οι νέες μεταμφιέσεις τους θα τους πάρουν από το φορτηγό πλοίο ζωντανούς και θα τους στείλουν σε μια περιπέτεια όπου κανένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να προβλέψει! Να φανταστείτε ότι θα καταλήξουν να κλέψουν δύο TIE fighters και ο Darth Vader θα τους επιλέξει να τον συνοδέψουν στην επίθεση των Rebels στο πρώτο Death Star.

The Return of Tag & Bink: Special Edition

Σε αυτό το τεύχος το τραγικό δίδυμο θα επιχειρήσει να διασώσει ένα συγκεκριμένο λαθρέμπορο που τον έχουν παγιδέψει σε καρβονίτη με τη βοήθεια του Lando Calrissian! Ένα πράγμα οδηγεί στο άλλο, και θα καταφέρνουν να τους κυνηγούν οι πλέον θανατηφόροι κυνηγοί επικηρυγμένων του γαλαξία, στο δρόμο τους για το παλάτι του Jabba the Hutt. Τελικά θα βρεθούν στο δεύτερο Death Star, δίπλα στον αυτοκράτορα Palpatine ντυμένοι σαν Emperor’s Royal Guards.

Tag & Bink: Revenge of the Clone Menace.

Το comic αυτό είναι prequel των προηγουμέων. Ο Tag είναι από τον πλανήτη Corellia και ο  Bink από τον Alderaan. Εδώ είναι παιδιά που προσπαθούν να γίνουν Jedi υπό την κηδεμονία του Master Yoda. Συναντούν τον Anakin Skywalker και την Padmé Amidala σε ένα εστιατόριο, όπως φαίνεται στην ταινία Attack of the Clones, και αργότερα δίνουν κρυφές συμβουλές στον Anakin για το πώς να “ρίξει” την Padme. Ο Anakin αφήνει τελικά τους Tag και Bink καταλάθος στον πλανήτη Naboo όταν πηγαίνει στον Tatooine. Τους παίρνει τρία χρόνια για να πάνε πίσω στο Jedi Temple, την στιγμή του Order 66, όπου οι Clonetroopers καταστρέφουν τους Jedi. Έρχονται αντιμέτωποι με τον με Anakin/Darth Vader, αλλά λόγω της σχέσης τους στο παρελθόν τους προειδοποιεί να εγκαταλείψουν την εκπαίδευσή τους ως Jedi. Τα γεγονότα του Tag & Bink Are Dead #1 λαμβάνουν χώρα περίπου 20 χρόνια αργότερα.

Όλες οι περιπέτειες τους έχουν κυκλοφορήσει στο Tag & Bink Were Here. Ένα αστείο και έξυπνο comic, όπου κάθε οπαδός του Star Wars πρέπει να διαβάσει. Πλήθος gags, κρυμμένα μυνήματα και αναφορές σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως τα Aliens, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Spaceballs, 2001: A Space Odyssey, Battlestar Galactica και πολλά άλλα. Η διασκεδαστική γραφή του Kevin Rubio μπόρεσε και χώρεσε το δίδυμο αυτό σε διάφορες σκηνές των κλασικών ταινιών και απάντησε σε διάφορα πιθανά ερωτήματα. Ποιοι ήταν οι Stormtroopers που παραπλάνησε ο Obi Wan όταν πήγε να απενεργοποιήσει την tractor beam στο Death Star; Γιατί οι δύο Imperial Royal Guards του Αυτοκράτορα δεν παρενέβηκαν στην τελική μάχη μεταξύ του Luke και του Darth Vader;

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*