Star Wars Rebels

To franchise του Star Wars του George Lucas μας έχει δώσει εκτός από την original τριλογία ταινιών και την prequel τριλογία και 3 animation τηλεοπτικές σειρές. Την Star Wars: Clone Wars (2003-2005), την Star Wars: The Clone Wars (2008-2014) και την πιο καινούργια Star Wars Rebels. Η πρώτη ήταν παραγωγή του Cartoon Network Studios με συνεργασία με την Lucasfilm Ltd και η δεύτερη από την Lucasfilm Animation με 3D CGI γραφικά, έπαιξε για 6 σαιζόν και ήταν αρκετά επιτυχημένη. Από τους τίτλους καταλαβaαίνουμε ότι η δράση διαδραματιζόταν την περίοδο ανάμεσα στα Attack of the Clones και Revenge of the Sith και συγκεκριμένα στον πόλεμο ανάμεσα στους Jedi με ton Republic στρατό των Κλώνων ενάντια στους Separatist του Count Dooku.

Αυτή η σειρά μας έδωσε καινούργιους χαρακτήρες, μάθαμε για καινούργιους πλανήτες και καλύφθηκαν κάποια κενά ανάμεσα στα Attack of the Clones και Revenge of the Sith. Όταν έφτασε στο τέλος της μετά από 6 σαιζόν ακούγονταν φήμες ότι η Lucasfilm θα κάνει την παραγωγή μιας live action τηλεοπτικής σειράς που θα διαδραματιζόταν πριν το New Hope. Το νεό αυτό χαροποίησε πολλούς φαν του Star Wars γιατί μια τέτοια σειρά με το bugdet που θα διέθετε ο θείος Lucas, θα ήταν σίγουρη επιτυχία. Μάλιστα είχαν κλείσει ηθοποιούς, ετοιμάστηκαν σενάρια και φήμες ήθελαν τον bounty hunter Boba Fett να είναι από τους βασικούς χαρακτήρες. Και μετά ήρθε η πώληση της Lucasfilm το 2012 από την The Walt Disney Company.

Πολλοί είπαν ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν έγινε ποτέ η live action tv σειρά. Όλα άλλαξαν για την μεγάλη εταιρία και άρχισαν να βγαίνουν οι φήμες ότι η Disney θα “ελαφρύνει” το franchise του Star Wars για να το κάνει και πιο “φιλικό” στις νέες ηλικίες. Όταν ανακοινώθηκε η νέα σειρά κινουμένων σχεδίων, το Star Wars Rebels, όλοι είχαμε την απορία τι ακριβώς θα ήταν. Είδαμε trailer, σκηνές, τους νέους χαρακτήρες, αλλά πιστεύω ότι το καλύτερο ήταν η χρονική περίοδος που θα έπαιρνε μερός η σειρά. 14 χρόνια μετά το Star Wars Episode III: Revenge of the Sith και 5 χρόνια πριν το Star Wars Episode IV: A New Hope, μια περίοδο όπου η Galactic Empire αρχίζει και εξαπλώνεται σε όλο τον Γαλαξία. Οι Αυτοκρατορικές δυνάμεις κυνηγούν τους τελευταίους Jedi, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν να οργανώνονται οι Επαναστάτες. Μια πολύ ενδιαφέρον περίοδος όπου θα γνωρίσουμε πως δημιουργήθηκαν οι Επαναστάτες που θα αντιμετωπίσουν αργότερα τις δυνάμεις του Emperor Palpatine.

Προηγήθηκαν 4 μικρού μήκους επεισόδια τον Αύγουστο του 2014 όπου πήραμε μια μικρή γεύση και γνωρίσαμε τους χαρακτήρες, και στις 3 Οκτωβρίου προβλήθηκε στο San Diego Comic-Con International, η 44λεπτη πιλοτική ταινία της σειράς το Star Wars: Spark of Rebellion. Μέχρι τον Μάρτιο του 2015 προβλήθηκαν τα 13 επεισόδια του 1ου κύκλου από το Disney XD channel. Η υπόθεση αφορά μια μικρή ομάδα επαναστατών, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί ο καθένας με διαφορετικό τρόπο από την Galactic Empire, και αποτελούν το πλήρωμα ενός φρτηγού διαστημοπλοίου ονόματι Ghost. Οι έξι αυτοί rebels θα κάνουν διάφορες αποστολές ενάντια στις Αυτοκρατορικές δυνάμεις γύρω κυρίως από τον πλανήτη Lothal, αρχίζοντας έτσι μια εξέγερση όπου μαζί με άλλες σε όλο τον Γαλαξία θα αποτελέσουν την δημιουργία της Rebel Alliance.

Η μικρή ομάδα αποτελείται από τους:

Ένα 14χρονο αγόρι τον Ezra Bridger, κάτοικο του πλανήτη Lothal, ο οποίος για να επιβιώσει κάνει διάφορες κλεψιές και μικροαπατεωνιές. Στην αρχή είναι απροσάρμοστος και ανήσυχος αλλά αργότερα θα ανακαλύψει ότι έχει την Δύναμη μέσα του και θα προσπαθήσει να την χρησιμοποιήσει για το καλό της ομάδας. Είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς και κατά την διάρκειά της θα εξελιχθεί πολύ και θα μάθει να αγωνίζεται για τους συντρόφους του ενάντια στην Αυτοκρατορία.

Η πιλότος του διαστημοπλοίου Ghost, είναι μια Twi’lek, η Hera Syndulla. Ικανή πιλότος αλλά με ισχυρό χαρακτήρα, η φωνή της λογικής της ομάδας, η οποία θα την ενώνει σε κάθε δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν.

Ο Kanan Jarrus είναι ένας Jedi, από τους λίγους επιζώντες της Order 66, και ηγέτης του πληρώματος του διαστημόπλοιου Ghost. O Kanan δεν μοιάζει με τους κλασικούς Jedi που έχουμε συναντήσει έως τώρα. Περισσότερο επαναστάτης και σκληρός, συγκατημένος βέβαια χωρίς να προδώσει την εκπαίδευση του, για να μην τον καταλάβουν. Διατηρεί το φωτόσπαθο του στην θήκη του και δεν το χρησιμοποιεί παρά μόνο σε μεγάλη ανάγκη.

Μια Mandalorian, η Sabine Wren με ειδικές γνώσεις σε όπλα και εκρηκτικά, λατρεύει τα graffiti όπου τα χρησιμοποιεί με κάθε ευκαιρία. Το χρώμα των μαλλιών και της πανοπλίας της, προδίδουν την καλλιτεεχνική πλευρά της.

Ο Garazeb “Zeb” Orrelios είναι η δύναμη της ομάδας. Ο μυώδες πολεμιστής ανήκει στο είδος των Lasat που ήταν οι πρώτοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον της Αυτοκρατορίας, η οποία απάντησε με την καταστροφή του homeworld πλανήτη τους για παραδειγματισμό. Η σχεδόν εξαφάνιση του είδους του έχει αφήσει στον Zeb μια τραχύ συμπεριφορά, αλλά είναι πιστός σε όποιον μάχεται ενάντια στην Αυτοκρατορία. Για την ιστορία η εμφάνιση του βασίζεται στα πρώτα σχέδια που έκανε ο καλλιτέχνης Ralph McQuarrie για τον Chewbacca στην παραγωγή του Star Wars New Hope.

Τέλος ο Chopper είναι ένα astromech droid, το οποίο κατασκεύσασε η Hera. Πάλι εδώ η εμφάνιση του θυμίζει τα σχέδια του Ralph McQuarrie για τον R2D2. Οι αντιδράσεις του είναι λίγο περίεργες κάνοντας τον comic relief της ομάδας.

Οι ομάδα των Rebels έχει να αντιετωπίσει φυσικά τον στρατό των Stormtroopers και μια πληθώρα villains. Ο κύριος κακός του 1ου κύκλου είναι ο Inquisitor, ένας Pau’an πολεμιστής που χειρίζεται ένα lightsaber με διπλή λεπίδα που γυρνάει. Διορισμένος από τον ίδιο τον Darth Vader, αποστολή έχει κυνηγήσει όσους Jedi έχουν μείνει στο γαλαξία.

O Agent Kallus ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του Γραφείου Ασφαλείας των Imperial που ακολουθεί τις οδηγίες του Inquisitor. Είναι ένας έμπειρος Rebel hunter, άρτια εκπαιδευμένος στην μάχη σώμα με σώμα και ήταν παρών όταν η Αυτοκρατορία κατέστρεψε τον homeworld πλανήτη των Lasat.

Στην σειρά κάνουν την εμφάνιση τους και αρκετοί γνώριμοι χαρακτήρες από τις ταινίες και τα cartoon του Star Wars όπως οι: Senator Bail Organa, Ahsoka Tano, Grand Moff Tarkin, Obi-Wan Kenobi, R2-D2, Darth Vader (με την φωνή του James Earl Jones), C-3PO (Anthony Daniels), Yoda (Frank Oz) και Lando Calrissian (Billy Dee Williams).

Η σειρά γενικά είχε πολύ καλές κριτικές και ανανεώθηκε και για 2η σαιζόν. Η μικρή ομάδα των rebels που δρα ενάντια της Αυτοκρατορίας κρατά καλά σαν σενάριο αν και στην αρχή φαίνεται λίγο απλό. Όσο προχωρούν τα επεισόδια γίνεται όλο και καλύτερη με αποκορύφωμα τα τελευταία να είναι τα καλύτερα της σειράς. Οι χαρακτήρες είναι απλά σχεδιασμένοι με πολλά καθαρά χρώματα δίνοντάς τους ένα πιο παιδικό στυλ, ακόμα και στους villains που πρέπει να είναι πιο σκοτεινοί.

Σε σχέση πάντως με το προηγούμενο Star Wars: The Clone Wars, το Rebels είναι σαφώς πιο “εύκολο” στην υπόθεση και στους διαλόγους του. Ίσως η Disney να έβαλε το χεράκι της και να απαίτησε η Dark Side να μην είναι τόσο dark. Ακόμα και ο κεντρικός χαρακτήρας, ο νεαρός Ezra Bridger, είναι ίσως ο πιο κακοσχεδιασμένος σε όλη την σειρά. Με μια μεγάλη μύτη και μαλλιά σαν περούκα. Ίσως αργότερα να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο. Ίδωμεν. Καλύτερος από όλους είναι ο Inquisitor καθώς είναι πολύ επιβλητικός, μαχητικός και προκαλεί δέος και τρόμο στους αντιπάλους του. Κατά την γνώμη μου έτσι θα ήταν ο Darth Maul αν ζούσε πέρα από το Epidode 1.

Για το τέλος αφήνω τους καημένους Stormtroopers. Και λέω καημένους γιατί μόνο διακοσμητικό ρόλο παίζουν στο Star Wars Rebels. Βρίσκονται σχεδόν παντού αλλά είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα κάτω από το λευκό κράνος τους. Είναι αδιάφοροι, πάντα τους ξεγελούν και μόνο γέλιο σου προκαλούν παρά οτιδήποτε άλλο. Η περίφημη αστοχία τους, ακόμα και σε κοντινή απόσταση, είναι στο μενού κάθε επεισοδίου, κάνοντας τους χειρότερους από τα droids της Trade Federation. Είναι κρίμα γιατί ξεκίνησαν σαν κλώνοι πολεμιστές, που στο Clone Wars έδωσαν ρέστα σαν οι καλύτεροι κομμάντος των Jedi, και τώρα στην υπηρεσία του Αυτοκράτορα δεν αξίζουν τίποτα.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*