SilverHawks

Ηλεκτρικές κιθάρες και συνθεσάϊζερ σε μια εισαγωγή που οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε. Είναι η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων SilverHawks που βλέπαμε μανιωδώς, μια κλασική eight-ίλα και μια από τις σειρές που αγαπήσαμε.

Η σειρά προβαλλόταν την δεκαετία του 90 στην Ελληνική τηλεόραση, αλλά η πρώτη προβολή της ήταν τον Σεπτέμβριο του 1986. Προϊόν της Αμερικάνικης εταιρίας Rankin/Bass Productions, με το animation να γίνεται από την Ιαπωνική εταιρία Pacific Animation Corporation. Η δημιουργία των SilverHawks οφείλεται στην μεγάλη επιτυχία των Thundercats. Η Rankin/Bass SilverHawks και των Thundercats διαδραματίζονται στον ίδιο χωρο-χρόνο, μπορούσαν δηλαδή να είχαν συναντηθεί κάποια στιγμή. Επίσης οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς που έκαναν τις φωνές των ηρώων, ήταν κοινοί στις δύο αυτές σειρές.

Η ομάδα των SilverHawks δημιουργήθηκε από τον βιονικό αστυνομικό διοικητή, Stargazer, με σκοπό να συλλάβουν τον δραπέτη εξωγήινο εγκηματία Mon*Star, ο οποίος έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο κόκκινο αρματωμένο πλάσμα. Όλη η ομάδα έχει γυαλιστερές ασημένιες πανοπλίες, που καλύπτουν όλο το σώμα τους, αφήνοντας εκτεθειμένα μόνο το ένα τους χέρι και το πρόσωπό τους. Μπορούν όμως να καλύψουν το πρόσωπό τους με προστατευτικές μάσκες, να ανοίξουν ασημένια φτέρα για να πετάξουν και να έχουν lazer όπλα σε όλο τους το σώμα. Όλοι τους έχουν σαν companions διάφορα πουλιά που χρησιμεύουν και σαν όπλα. Τα ονομάζουν Weapon-Birds. Ποιοί είναι όμως οι κυριότεροι χαρακτήρες heroes και villains από τους SilverHawks;

Ο διοικητής Stargazer, είναι και ο παλαιότερος και ιδρυτής της ομάδας. Το όνομα του είναι Sinman.Ένας σκληρός αστυνομικός με βιονικά μέλη που αρκετά χρόνια πριν συνέλλαβε και φυλάκισε τον Mon*Star. Επιθυμεί να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Γη, όταν βγει σε σύνταξη. Για την ώρα είναι τα μάτια και τα αυτιά» της ομάδας. Το δικό του weapon bird είναι το Sly-bird. Στην πρώτη περιπέτεια των Silverhawks ο Stargazer απεικονίζεται ως ο αρχικός κάτοχος του Tally Hawk, ο οποίος από την πιλοτική ταινία και μετά, συνεργάζεται με τον Quicksilver. Η πανοπλία του είναι χρυσή και το αριστερό του μάτι έχει αντικατασταθεί από ένα τηλεσκοπικό φακό.

Ο Quicksilver, είναι ο captain Jonathan Quick. Ήταν ο πρώην επικεφαλής της διαπλανητικής ομάδας Force H, και ο ηγέτης των SilverHawks. Έχει έναν cyborg weapon bird που ονομάζεται Tally Hawk. Είναι γνωστός για γρήγορα αντανακλαστικά του, τις άμεσες αποφάσεις του και τον γρήγορο τρόπο σκέψης του. Οργανωτής, με αθλητικό σώμα φοράει μια ασημί πανοπλία.

Ο συνταγματάρχης Bluegrass, είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία των SilverHawks και ο επικεφαλής πιλότος της ομάδας. Είναι cowboy κατά βάθος, καθώς και ένας από τους δύο Silverhawk που δεν μπορούν να πετάξουν (όπως και ο Stargazer). Πιλοτάρει όμως το σκάφος της ομάδας το Mirage. Αγαπημένο του όπλο είναι το όπλο/κιθάρα που ονομάζεται Sideman και το λάσο του. Μιλάει συχνά με το interface computer του σκάφους που το αποκαλεί χαϊδευτικά Hot Licks“. Η πανοπλία του έχει μια μπλεασημί απόχρωση, φοράει ένα κόκκινο μαντήλι γύρω από το λαιμό του όπως και το χαρακτηριστικό του καουμπόικο καπέλο.

Οι Steelheart και Steelwill, είναι τα δίδυμα αδέλφια Emily και ο Will Hart και τα ισχυρότερα μέλη της ομάδας. Μοιράζονται συναισθήματα σαν δίδυμοι και όταν ένας αδελφός αισθάνεται κάτι, ο άλλος αισθάνεται το ίδιο. Είναι οι μόνοι από τους SilverHawks που έχουναν καρδιές από ανοξείδωτο χάλυβα που εμφυτεύτηκαν όταν μπήκαν στην ομάδα. Τα weapon birds είναι τα Rayzor και Stronghold. Οι πανοπλίες τους έχουν το ίδιο σκούρο ασημί χρώμα.

Το νεαρότερο μέλος των SilverHawks είναι ο The Copper Kidd, και ο μόνος που δεν είναι γήινος. Μια μαθηματική ιδιοφυΐα από τον πλανήτη Mimes, μιλάει με μαθηματικούς τόνους και σφυρίγματα. Η πανοπλία του είναι χάλκινη και τα φτερά του είναι ασημένια, παρόμοια με εκείνα των άλλων φτερωτών μελών της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τέλος κάθε επεισοδίου ο Bluegrass του κάνει ερωτήσεις μαθηματικών ή αστρονομίας και με τις απαντήσεις του δίνεται μια πιο εκπαιδευτική νότα στην σειρά. Ένας τέλειος ακροβάτης, ο Kidd έχει δύο κοφτερούς δίσκους τοποθετημένους στα πόδια του που τους πετάει σαν φρίσμπι. Το weapon bird είναι το Mayday.

Ο Hotwing ήταν ένας χρυσός Silverhawk, Αφροαμερικάνος που προστέθηκε στα μέσα της σεζόν. Έχει μαγικές ιδιότητες, χρησιμοποιεί ψευδεσθήσεις για να μπερδεύει τους αντιπάλους του και παίρνει τις δυνάμεις του από μια μυστική δύναμη, η οποία τον επέλεξε για να καταπολέμησει την αδικία. Πρέπει να επαναφορτίζει τις δυνάμεις του κάθε 14 χρόνια, αλλιώς θα πεθάνει. Μια αξιοσημείωτη στιγμή ήταν όταν Zeek το ράμφος ξεγέλασε την μυστικιστική δύναμη σε δίνοντάς του τις εξουσίες αυτές, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Hotwing του. Το weapon bird ονομάζεται Gyro.

O Flashback είναι ένας πράσινος Silverhawk από το μακρινό μέλλον, με την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο. Όταν συναντά τον πολύ γερασμένο Stargazer, του λέει για την μοιραία ημέρα που οι SilverHawks έχασαν τη ζωή τους. Αυτό τον αναγκάζει να ταξιδεψει πίσω στο χρόνο για να τους σώσει. Πολλές φορές θα χρησιμοποιήσει αυτή την ιδιότητα για βα σταματήσει καταστροφές που προκαλούν οι εχθροί του. Το weapon bird είναι το Backlash.

Ο Moonstryker είναι ένας γαλάζιος Silverhawk. Μπορεί να προκαλέσει ισχυρούς κυκλώνες από έλικες που βγαίνουν από τη μέση του. Σαν χαρακτήρας είναι αναιδής, αλλά εξαίρετος σκοπευτής και έμπείρος μαχητής. Το weapon bird είναι το Tailspin.

Ο Condor είναι ένας παλιός σύμμαχος του διοικητή Stargazer, τον οποίο ο Condor αποκαλεί “Gaze”. Ο Condor άφησε τους Silverhawks να γίνει ένα ιδιωτικός ντετέκτιβ πριν από τη αρχή της σειράς, αλλά αργότερα επέστρεψε και μπήκε στην ομάδα.  Δεν έχει φτερά, άλλα μηχανικά βιονικά μέρη παρόμοια με του Stargazer, καθώς επίσης και ένα jetpack. Το weapon bird είναι το Jet Stream.

Βασικός villain της σειράς είναι ο Mon*Star, ένας εξωγήινος αρχηγός συμμορίας που δραπέτευσε από το κελί του, στον πλανήτη φυλακή Penal Planet 10. Η εμφάνιση του είναι σαν μυώδες αιλουροειδές, με σκούρα μαλλιά, κόκκινες ραβδώσεις στο σώμα του, μια μακριά κόκκινη χαίτη, γενειάδα και ένα eyepatch (με το σύμβολο του ένα μαύρο αστέρι) που καλύπτει το αριστερό του μάτι. Πιο έντονη εμφάνιση δεν γινόταν να είχε!

Χρησιμοποιώντας τις ακτίνες του Moonstar Limbo, το σώμα του αποκτά μια αδιαπέραστη θωράκιση. Όταν είναι σε αυτή την κατάσταση, ανακτά προσωρινά το αριστερό του μάτι και μπορεί να πετά από αυτό θανατηφόρες και καταστροφικές ακτίνες. Καβαλά ένα τεράστιο “διαστημικό καλαμάρι” που το ονομάζει SkyRunner και έχει ένα weapon-bird το Sky Shadow. Έχει προηγούμενα με τους SilverHawks και κυρίως με τον Stargazer λόγω ότι τον είχε φυλακίσει παλιότερα.

Μαζί του έχει μια πληθώρα ακολούθων με περίεργα ονόματα και ακόμα πιο περίεργες εμφανίσεις. Yes-ManHardware, Melodia, Windhammer, Timestopper και Buzz-Saw είναι μόνο μερικοί κακοί που φροντίζουν να μην βαρεθούν ποτέ οι SilverHawks.

Η σειρά είχε 65 επεισόδια των 23 λεπτών και προβλήθηκε από τις 8 Σεπτεβρίου του 1986 μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου του ίδίου χρόνου. Μπορεί να τελείωσε σύντομα, απέκτησε όμως φανατικό κοινό και γρήγορα έγινε ένα από τα classic κινούμενα σχέδια των 80’ς, μαζί με τα Thundercats και τους Masters of the Universe. To 1987 το 1988 κυκλοφόρησαν από την Kenner και action figures που κάθεμια περιείχε και το δικό της weapon-bird. Μια μίνι σειρά comic 7 τευχών κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από την Star Comics.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*