Silly Powers of famous Superheroes

Όλοι μας θαυμάζουμε τους αγαπημένους μας ήρωες στα comics, στα anomations ή στον κινηματογράφο. Πάνω κάτω γνωρίζουμε τιε υπερδυνάμεις τους οι οποίες, πολλές φορές, τους χαρακτηρίζουν. Ξέρουμε ότι ο Spiderman πετάει ιστούς, ο Thor έχει ένα πανίσχυρο σφυρί και εκτοξεύει κεραυνούς, η Storm ελέγχει τον καιρό και η λίστα είναι ατελείωτη. Υπάρχουν όμως φορές που εκτός από τις υπερδυνάμεις τους, κάποιοι σεναριογράφοι έδωσαν και κάποιες, πρωτότυπες, θα λέγαμε δυνάμεις ή ικανότητες. Τώρα θέλανε να κάνουν κάτι καινοτόμο; Δεν είχαν έμπνευση για κάτι πιο έξυπνο; Μόνο αυτοί ξέρουν και εμείς που πάθαμε λίγο όταν τις διαβάσαμε στα comics. Τέλος όμως οι πρόλογοι. Ας περάσουμε να δούμε ένα Top 5 από τις πιο ηλίθιες, μετά συγχωρήσεως, δυνάμεις που είχαν γνωστοί σούπερ ηρωες.

5. Σούπερ Εγγαστριμυθία από τον Superman.

Για αρκετό καιρό, κυρίως την δεκαετία του 60 και 70, ο Superman της DC κατείχε μια υπερδύναμη που κανείς θαπερίμενε να την βρει σε κέντρα διασκεδάσεως ή stand up comedy της εποχής. Η ικανότητα να είσαι σούπερ εγγαστρίμυθος. Ναι καλά το διαβάσατε. Μπορούσε να κάνει την φωνή του να ακούγεται από όπου θέλει. Από άλλους ανθρώπους, μέσα από ραντάρ και ασυρμάτους και πολλές φορές μέσα από τον σούπερ σκύλο του τον Krypto. Δεν φτάνει που θεωρώ λιγό εκτός τόπου και χρόνου την ύπαρξη του Krypto, πρέπει να ανεχτώ ότι θελημένα βοηθούσε τον Superman να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο σούπερ κόλπο. Θέλοντας να κοροϊδέψει και να παραπλανήσει τους τριγύρω του απο το να καταλάβουν την πραγματική του ταυτότητα, ο Clark Κent, χρησιμοποιούσε την σούπερ εγγαστριμυθία του. Συγγνώμη αλλά είναι ηλίθιο μόνο και μόνο που το αναφέρω.

4. Ικανότητα από τον Daredevil να αισθάνεται τα χρώματα.

Ο Daredevil είναι ο άνθρωπος που δεν νιώθει φόβο. Περιπολεί το Hell’s Kitchen και καταδιώκει όποιο εγκληματία βρει. Άριστος ακροβάτης και master στις πολεμικές τέχνες, είναι απλά ασταμάτητος. Αλλά αυτό που τον κάνει να διαφέρει από τους άλλους σούπερ ήρωες είναι ότι είναι τυφλός. Μετά από ένα ατύχημα, έχασε την όραση του, αλλά ταυτόχρονα οι υπόλοιπες αισθησεις του βελτιώθηκαν πάρα πολύ. Στην αρχή της καριέρας του σαν τιμωρός του εγκλήματος, οι σεναριογράφοι είχαν την φαϊνή ιδέα να βάλουν τον Daredevil να φτιάξει την πρώτη του στολή. Όπως έκανε ο Peter Parker, ο Tony Stark και τόσοι άλλοι. Η μόνη διαφορά ήταν ότι εκείνη έβλεπαν τι έφτιαχναν. Έτσι έδωσαν την ικανότητα στον Matt Murdock να αισθανεται το υλικό και το χρώμα και να φτιάξει την πρώτη κιτρινόμαυρη στολή του. Σούπερ ευαίσθητα δάχτυλα που καταλαβαίνουν το χρώμα. Είπαμε να έχει σούπερ αφή, αλλά αυτό παραπάει.

 

3. Μικροί Supermen που εκτοξεύονται από τα χέρια του Superman.

Δεν ξέρω πως μπορώ να περιγράψω με λιγότερα λόγια τέτοια υπερδύναμη. Και ξανά ο Superman στο Top 5. Τόσες ικανότητες έχει, πετάει, είναι δυνατός, ακτίνες από τα μάτια, σούπερ εγγαστριμυθία και τόσα άλλα, γιατί έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο; Ευτυχώς μόνο σε μια ιστορία του 1958, ο Superman έρχεται αντιμέτωπος με ένα εξωγήινο σκάφος όπου όταν το αγγίξει, αυτό διαλύεται και του δίνει αυτή την περίεργη ικανότητα. Με την θέληση του μπορεί να εκτοξεύει mini Supermen για να κάνουν ότι αυτός θέλει. Επίσης μπορούν να έχουν και τις ίδιες δυνάμεις με αυτόν (ακτίνες, σούπερ εγγαστριμυθία…), οπότε καταλαβαίνεται τον χαμό που περιμένει την Metropolis όταν μετεωρίτες από κρυπτονίτη πέφτουν από τον ουρανό. Ο Superman δεν πτοείται και διατάζει τους μικρούς του φίλους να πέσουν και να θυσιαστούν για να σωθεί η πόλη. Και να φανεί αυτός σαν ήρωας. Αμέσως μετά χάνει την πολύτιμη αυτή υπερδύναμη. Πάλι καλά.

2. Η μαγνητική προσωπικότητα του Magneto.

Εδώ έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε από την λογική και να κάνουμε ότι θέλουμε. Σε μια ιστορία του 1966 και με σενάριο του Stan Lee παρακαλώ, ο άρχοντας του μαγνητισμού και ένας από τους πιο ισχυρούς και εφυέστατους X-Men κάνει και αλλη μια χρήση του μαγνητισμού. Προσπαθεί να μπει στο μυαλό των γονιών του Angel και να τους ξεγελάσει να κάνουν ότι θέλει αυτός. Και το περίεργο είναι ότι το καταφέρνει. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο Professor X έκανε καλύτερα από όλους κάτι τέτοιο. Ο Magneto όμως που μπορεί να σηκώσει ένα ολόκληρο γήπεδο στον αέρα, να σταματήσει ένα αεροπλάνο ή να βγάλει από την θέση της την Golden Gate Bridge, χάρη στην μαγνητική του προσωπικότητα μπορεί να μπει στο μυαλό των άλλων και να τους επηρεάσει. Σοβαρά κύριε Lee; Μαγνητική προσωπικότητα;

1. Τα roller skates του Iron Man.

Εντάξει δεν είναι ακριβώς υπερδύναμη αλλά και ο Iron Man δεν είναι και ο κλασικός υπερήρωας. Ο Tony Stark είναι ένας πολυεκατομμυριούχος και η μόνη του δύναμη είναι τα χρήματα. Παίζει ρόλο και το μυαλό για να φτάσει εκεί που είναι τώρα, αλλά για να κυριολεκτούμε δεν θα υπήρχε η στολή του Iron Man, αν ο Tony Stark ήταν φοιτητής, ερασιτέχνης φωτογράφος και ζούσε με την θεία του σε ένα μικρό σπίτι στο Manhattan. Έτσι με τα χρήματα που έχει κατασκεύασε μια υπερστολή και έγινε o γνωστός Avenger. Αλλά κάποια χρονική στιγμή η στολή του είχε την ικανότητα να βγάζει roller skates από τις μπότες του.

Ναι ο άνθρωπος έχει μια στολή που μπορεί να πετάξει, να κάνει μανούβρες με μεγάλη ή μικρή ταχύτητα, αλλά όχι. Θα έχει και rollers γιατί είναι της μόδας και γιατί του αρέσει το roller-skating. Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για κάτι τέτοιο. Μα rollers από τις μπότες του; Είναι τόσο πρακτικό για έναν σούπερ ήρωα να γυρνά στους δρόμους της πόλης και να κάνει roller-skating; Για να είμαι όμως απολύτως ειλικρινής υπήρχε εξήγηση. Έκανε rollers για να φορτίσουν οι μπαταρίες της στολής του και να είναι full για ώρα ανάγκης. Δεν ξέρω αν σας ικανοποιεί μια διακιολογία σαν και αυτή, αλλά εμένα δεν με πείθει. Ήταν 80’ς; Ήταν της μόδας; Ήταν disco; Ήταν σίγουρα λίγο ντροπή όμως!

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*