Secret Identities

Το Secret Identities είναι μια καινούργια μηνιαία σειρά comic της Image. Από το #1 γίνεται ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα σούπερ-ηρώων και τις μυστικές τους ταυτότητες. Κάτι τέτοιο έχει αναλυθεί αρκετές φορές στις σελίδες των comic, καθώς ξέρουμε ότι σχεδόν όλοι οι υπερ-ήρωες δεν φορούν πάντα τις στολές τους και προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο, αλλά ζούνε και σαν απλοί άνθρωποι ανάμεσά μας. Προσπαθούν να μην ξεχωρίσουν από τον υπόλοιπο κόσμο, για να περάσουν απαρατήρητοι και να προστατέψουν βέβαια και τους αγαπημένους τους.

Για να διατηρήσει την μυστική του ταυτότητα ένας σούπερ ήρωας, πρέπει να θυσιάσει πολλά. Το να κρατάς ένα μυστικό δεν είναι και το πιο απλό πράγμα. Βέβαια αν είσαι πολυεκατομμυριούχος σαν τον Tony Stark και μπορείς να προστατευθείς, είναι κάπως πιο εύκολο. Αλλά αν είσαι κάποιος άγνωστος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, χώρις βέβαια να παρανομήσει, αλλά να προσπαθεί να ζει φυσιολογικά, τότε είναι δυσκολότερο. Στο Secret Identities η δράση των ηρώων περνά διακριτικά σε δεύτερη μοίρα γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η “άλλες” τους ζωές. Και αυτό είναι το θέμα που μας απασχολεί στο συγκεκριμένο comic.

Από τις πρώτες σελίδες μπαίνουμε κατευθείαν σε σκηνή μάχης και γνωρίζουμε σιγά σιγά τα μέλη της ομάδας. Luminary, Helot, Punchline, Gaijin, Recluse, Vesuvius και Rundown είναι οι 7 ήρωες που απαρτίζουν την ομάδα The Front Line. Ο καθένας με την δική του ξεχωριστή ιδιότητα, με τον δικό του χαρακτήρα, συνεργάζεται για να κάνει το καθήκον του ενάντια στον κοινό τους εχθρό. Όπως όλες οι ομάδες σούπερ ηρώων, έτσι και η The Front Line έχει την βάση της στο κουφάρι ενός τεράστιου γίγαντα, τον οποίο τον είχαν νικήσει σε παλιότερη τους αποστολή. Εκτός από τους 7 ήρωες, γνωρίζουμε και άλλον έναν τον Crosswind, ο οποίος θέλει να μπει στην ομάδα τους. Δεν ξέρουν όμως οι υπόλοιποι ότι ο Crosswind δεν είναι αυτός που πραγματικά φάινεται και οι προθέσεις του δεν είναι καλές.

Το πραγματικό όμως ενδιαφέρον του Secret Identities είναι όταν σιγα σιγά γνωρίζουμε έναν έναν την μυστική ζωή των ηρώων. Ένα δισέλιδο αφιερώνεται σε κάθε χαρακτήρα για να δούμε την ζωή που έχει πέρα της στολής που φορά. Γεγονός είναι ότι όλοι τους έχουν προβλήματα και καταστάσεις που δύσκολα μπορούν να αποφύγουν. Σου δίνεται η εντύπωση ότι φορώντας την στολή τους και πολεμώντας τους αντιπάλους τους, ξεφεύγουν από τις έγνοιες τους και τότε μόνο πραγματικά ζούνε την ζωή τους. Επίσης δεν μας γίνεται γνωστό το πως δημιουργήθηκε η ομάδα, ποιό ήταν το origon story. Μπορεί στα επόμενα τεύχη να αναλυθεί και αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα αρνητικό κάτι τέτοιο. Η Marvel και η Dc μας έχουν δώσει ένα κάρο origin stories, καθυστερώντας την δράση. Στο Secret Identities μπαίνουμε κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης.

Το σενάριο γράφουν οι Jay Faerber και Brian Joines. Ο Faerber έχει γράψει για την Marvel αρκετούς τίτλους όπως τα X-Men, X-Force, What if…, για την Dc στα Young Justice, The Titans, Titans Secret Files, ενώ στην Image τα Noble Causes, Dynamo 5 ανάμεσα σε πολλά άλλα. Άρα μπορούμε να πούμε ότι έχει προϊστορία στις ομάδες υπερηρώων.

Το σημαντικότερο όμως είναι στο artwork του comic που έχει επιμεληθεί ο δικός μας Ilias Kyriazis. Μου αρέσει πολύ όταν ένας Έλληνας κομίστας κάνει αξιόλογες δουλειές στο εξωτερικό και μάλιστα για μεγάλες εταιρίες σαν την Image. Ο Ilias Kyriazis έχει δείξει την αξία του στο σχέδιο αλλά και στο σενάριο με κυκλοφορίες όπως τα: Blood Opera, Manifesto, It’s My Party, αλλά και τα Falling For Lionheart, Ghostbusters: Displaced Aggression, Vampirella Annual #2, που έχουν κυκλοφορήσει από την Image και την Dark Horse και το πολύ καλό Elysium Online και άλλα. Αξίζει να ασχοληθείτε και να τα διαβάσετε. Περισσότερα όμως για τον Ηλία Κυριαζή στο official site. Το χαρακτηριστικό του σχέδιο σε συνδυασμό με τα χρώματα του Charlie Kirchoff ανεβάζουν πολύ το Secret Identities όπως μπορούμε να δούμε και από τις φωτογραφίες του #1.

Ένα πολύ καλό σενάριο με καταπλητικό σχέδιο. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα comic; Αναμένουμε και την συνέχεια.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*