Quitting the X-Men

Όλοι οι αποχαιρετισμοί είναι δύσκολοι εκτός και αν είσαι μέλος της γνωστής ομάδας μεταλλαγμένων, των X-Men. Μέσα στα χρόνια που διαβάζουμε τις περιπέτειές τους δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος από την ομάδα τους τα παρατάει και τους εγκαταλείπει. Βέβαια τις περισσότερες φορές ξαναγυρνά αλλά έχουν γίνει συνήθεια οι αποχωρήσεις τους.

Λόγος πρέπει να γίνει και στα εξώφυλλα των αντίστοιχων comic που μοιάζουν πάρα πολύ. Ο ήρωας φεύγει γυρνώνατς την πλάτη του σε μια ομάδα ατόμων που τον παρακολουθεί. Πόσο πιο κλισε; Θα αποπειραθούμε να αναλύσουμε τις Top 5, έχοντας υπόψιν μας ποιός φεύγει, οι λόγοι που αποχωρεί και αν ξαναγύρισε.

X-Men #138, “Elegy”, 1980

Στην ιστορία “Elegy” των Chris Claremont και John Byrne η αποχώρηση γίνεται από τον Cyclops. Ο λόγος είναι ο θάνατος της Jean Grey, της τότε αραββωνιαστικιάς του. Η λύπη ήταν μεγάλη και ο Cyclops δεν μπορουσε να μείνει, όταν τα πάντα του την θύμιζαν. Βέβαια πολλοί είπαν, ότι για την αποχώρηση του, λόγο έπαιξε η μεγάλη δημοτικότητα των “νέων” τότε X-Men, των Wolverine, Nightcrawler, Storm και μερικών άλλων που είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από έναν μεταλλαγμένο που πετά ακτίνες από τα μάτια του. Έτσι ο “παλιός” έκανε χώρο για τους πιο “νέους”. Δεν άντεξε όμως πολύ μακριά από αυτούς, γιατί σε καμιά 12ρια τεύχη μετά ξαναγύρισε.

Uncanny X-Men #151, “The X-Men Minus One”, 1981

Η Kitty Pryde εδώ αποχωρεί, χωρίς όμως την θελησή της. Οι γονείς της βλέποντας ότι στο σχολείο του Professor X τα πράγματα είναι πολύ επικύνδυνα και οι μαθητές συχνά βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους, την αναγκάζουν να αλλάξει και να γραφτεί σε μια σχολή υπό την καθοδήγηση της Emma Frost. Εντάξει τώρα είναι λιγότερο επικίνδυνα τα πράγματα! Βέβαια στο τεύχος #153 ξαναγυρνάει οπότε τζάμπα τα κλάματα.

Uncanny X-Men #318, “Moving Day”, 1994

Επανάληψη της ιστορία εδώ, όπου η Jubilee αποχωρεί από την ομάδα για ναπάει στην σχολή της Emma Frost. Όλες θα τις πάρει σιγά σιγά η Emma. Την εποχή εκείνη ήταν με τους καλούς οπότε οι προθέσεις της δεν είχαν δόλο όπως αργότερα. Η Jubilee όμως άργησε να ξαναγυρίσει στους X-Men, μπήκε στην ομάδα Generation X, έχασε τις δυνάμεις της, έγινε βαμπίρ και ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Μεταξύ μας τώρα δεν νομίζω ότι έλειψε και σε κανέναν.

X-Force #44, “Already in Progress”, 1995

Ο Cannonball φεύγει εδώ από τους X-Force για τους X-Men, οπότε μπορούμε να πούμε ότι πήρε προαγωγή. Στους X-Men έκατσε 3 χρόνια, δεν συνδέθηκε ποτέ πραγματικά με τους υπόλοιπους και ήταν ο αστείος, αγαθούλης χαρακτήρας της ομάδας.

X-Men #57, “Man”, 1996

Δεν είναι και ότι καλύτερο να αποχωρεί ο ιδρυτής των X-Men. Πως είναι δυνατόν για κάτι τέτοιο; Κι όμως στην ιστορία “Man” των Scott Lobdell και Andy Kubert, ο Professor X, αφού έχει χάσει τις δυνάμεις του, καλείται να λογοδτήσει για τα εγκλήματα του Onslaught και παίρνει τον δρόμο από το ίδιο του το σπίτι. Βέβαια αυτό δεν κράτησε πολύ γιατί το Χ στο  Professor X, δεν υπάρχει για πλάκα. Η κρίση περνάει, οι δυνάμεις του επανέρχονται και όλα γίνονται όπως έπρεπε να είναι.

Αναφορά μπορούμε να κάνουμε και στα τεύχη:

New Mutants #99

Wolverine #65

X-Force #70

GeNext #1

Ultimate X-Men #80

Uncanny X-Men #515

Το συμπέρασμα είναι ότι εκτός από σούπερ ομάδα μεταλλαγμένων με απίστευτες δυνάμεις, οι X-men, πολύ συχνά παίρνουν ένα σακίδιο στον ώμο και αποχαιρετούν τους υπολοίπους. Το έχουμε συνηθίσει πια και δεν μας κάνει έκπληξη!

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*