Professor Zoom

Όσοι παρακολουθείτε την σειρά “The Flash” του καναλιού CW, σίγουρα έχετε δει έναν άγνωστο εχθρό του Flash που φαίνεται ότι έχει τις ίδιες δυνάμεις με αυτόν. Να κινείται δηλαδή με υπερηχητική ταχύτητα. Στην τηλεοπτική σειρά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του Barry Allen, που αργότερα έγινε ο μασκοφόρος ταχύτατος ήρωας της Dc. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Professor Zoom ή αλλιως Reverse Flash. Είναι για τον Flash ότι ο Joker για τον Batman. Ποίος είναι όμως ο Professor Zoom;

Είναι δημιούργημα των John Broome και Carmine Infantino. Πρώτοεμφανίστηκε στο The Flash (vol. 1) #139 το 1963 και παρέμεινε για χρόνια ο σημαντικότερος ορκισμένος εχθρός του Flash. Το αληθινό του όνομα είναι Eobard Thawne και περισσότερα για το origin του αποκαλύπτονται στην σειρά 6 τευχών “Return of Barry Allen” που κυκλοφόρησε στο The Flash (vol. 2) #74-79. Εκεί μαθαίνουμε ότι ο Eobard Thawne ζούσε στον 25ο αιώνα και ήταν fan των περιπετειών του Flash. Ήταν ο αγαπημένος του ήρωας και ήθελε απεγνωσμένα να τον συναντήσει. Προσπάθησε και κατάφερε να αναπαραστήσει το ηλεκτροχημικό ατύχημα που έδωσε στον Barry Allen τις δυμάμεις του. Αυτό μπορεί να του έδωσε υπερ-ταχύτητα αλλά του στέρησε αρκετά χρόνια ζωής κάνοντας τον να γεράσει απότομα. Είχε τόσο εμμονή με τον Allen ώστε έκανε πλαστικές επεμβάσεις ώστε να μοιάζει με τον ήρωά του.

Στην συνέχεια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Cosmic Treadmill, μια χρονομηχανή που είχε ευφεύρει ο Allen στο παρελθόν, με σκοπό να γυρίσει πίσω στον χρόνο και να συναντήσει τον Flash. Ένα πρόβλημα στην χρονομηχανή τον έστειλε μερικά χρόνια μετά τον θάνατο του Barry Allen. Εκεί φτάνοντας στο Flash Museum, άρχισε να χάνει τα λογικά του όταν είδε ότι θα γινόταν ο villain Reverse Flash και θα πέθαινε από τα χέρια του ήρωά του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον αποπροσανατολισμό του από το ταξίδι στον χρόνο, τον τρέλανε και στο τέλος άρχισε να πιστεύει ότι αυτός ήταν ο Barry Allen. Θέλησε να πάρει εκδίκηση από τους κατοίκους της Central City επειδή τον “ξέχασαν”, αποκαλύπτοντας τον βίαιο εαυτό του. Ο τρίτος Flash, Wally West, όμως τον σταμάτησε και τον έστειλε ξανά στο μέλλον. Η μνήμη της μάχης όμως με τον Wally West, σβήστηκε λόγω του χρονοτάξιδου.

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20091231041916/marvel_dc/images/2/2f/Reverse_Flash_016.jpgΣτον 25ο αίωνα, ο Thawne υιοθέτησε το όνομα “The Professor” και δούσε σαν εγκληματίας. Βρήκε σε μια χρονοκάψουλα την παλιά στολή του Flash της Silver Age και χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα κατόρθωσε να ενισχύσει την ενεργειακή ταχύτητα της στολής, δίνοντας στον ίδιο τις δυνατότητες του Flash εφ ‘όσον αυτός την φορούσε. Άλλαξε και τα χρώματα της στολής κάνοντας την κίτρινη και κόκκινες τις αστραπές και τις μπότες του. Ακόμα και το κύκλο του κεραυνού στο στήθος του, το άλλαξε από άσπρο σε μαύρο. Έγινε έτσι ο Professor Zoom και χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του για να διαπράττει εγκλήματα. To άνοιγμα της χρονοκάψουλας όμως ειδοποίησε τον Flash/Barry Allen από το παρελθόν, ο οποίος ταξίδεψε στο μέλλον για να σταματήσει και στο τέλος να νικήσει τον Zoom.

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20100101153855/marvel_dc/images/8/83/Reverse_Flash_033.jpg

Μετά την ήττα του ο Thawne άρχισε τα ταξίδια στο παρελθόν για να πάρει έκδικηση από τον Flash. Έχοντας σαν σύμμαχο του, γνώση γεγονότων από το μέλλον, πολλές φορές κατάφερε να νικήσει τον Flash. Είχε τόσο εμμονή και ζήλευε τόσο πολύ τον Barry Allen, ώστε προσπάθησε να “κατακτήσει” την γυναίκα του, την Iris West σβήνοντας την μνήμη της. Όταν και αυτό δεν έπιασε, την σκότωσε με δονήσεις του χεριού του στο κεφάλι της. Ο Barry άργησε πολύ να ξαναβρεί τον εαυτό του μετά από αυτή την τραγωδία. Αργότερα όταν ξανά ερωτεύτηκε,ο Thawne ξαναπροσπάθησε να του κάνει το ίδιο. Ο Flash όμως δεν δίστασε και μετά από μια μάχη, έσπασε τον λαιμό του Thawne στο τεύχος Flash #324. Ο Professor Zoom όμως δεν πεθαίνει τόσο εύκολα. Επειδή είναι από το μέλλον, δεν γίνεται να πεθάνει στο παρελθόν, έτσι έχουμε την ανάστασή του στο The Flash: Rebirth.

Οι δυνάμεις του είναι σχεδόν ίδιες με του Flash. Μπορεί να κινηθεί με σούπερ ταχύτητα μεγάλυτερη αυτή του φωτός. Σαν αποτέλεσμα μπορεί να τρέχει πάνω από το νερό, να δημιουργεί κυκλώνες και να δονεί τα μόρια του σώματός του, κάνοντας τον ικανό να περνά μέσα από στερεά αντικείμενα. Όταν αντίγραψε το ατύχημα που έδωσε στον Allen τις δυνάμεις του, δημιούργησε την Negative Speed Force, στην οποία οφείλει την ταχύτητα του. Μπορεί να δημιουργεί ανίγραφα του εαυτού του και αντιθέτως με τον Flash που έχει την original Speed Force, μπορεί να ταξιδεύει στον χρόνο και να αλλάζει γεγονότα. Στο comic Flashpoint μαθαίνουμε ότι μπορεί να απορροφά τις αναμνήσεις άλλων ανθρώπων και να αλλάζει την ηλικία του.

Ο χαρακτήρας του Professor Zoom έχει εμφανιστεί την σειρά animation Batman: The Brave and the Bold όπως και στην animation ταινία n Justice League: The Flashpoint Paradox. Στην τηλεόραση τον έχουμε δει στην σειρά Flash του 1990, όπως και στην φετινή σειρά του CW, The Flash. Φυσικό είναι να έχει εμφανίσεις σαν villain στα video games: Injustice: Gods Among Us, DC Universe Online και Lego Batman 3: Beyond Gotham.

Για περισσότερο Professor Zoom αναζητείστε τα: Return of Barry Allen, The Flash: Rebirth και Flashpoint.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*