Nailbiter

Serial Killers. Ένα θέμα που πάντα με εντυπωσίαζε στις ταινίες τρόμου ή στα αστυνομικά θρίλερ. Οι κατά συρροή δολοφόνοι έχουν τη δική τους θέση στην “μακάβρια” θεματολογία πολλών ταινιών ή ντοκιμαντέρ και ταλαιπωρούν συνήθως τον ήρωα μέχρι να πιαστούν. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου αληθινά περιστατικά ή πραγματική δολοφόνοι έγιναν αφορμή για να γραφτούν πολύ καλά σενάρια. Σε ποιόν δεν αρέσει το Seven ή το Silent of the Lamps; Σε αυτή την σειρά comic της Image οι seriall killers έχουν την τιμητική τους.

Το #1 του Nailbiter κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου του 2014. Το σενάριο του Joshua Williamson μας μεταφέρει στην μικρή πόλη Buckaroo του Oregon, όπου είναι καταγωγή 16 από τους πιο επικύνδυνους serial killers. Το μυστήριο που περιβάλλει γιατί τόσοι πολλοί κατά συρροή δολοφόνοι έχουν έρθει από αυτή την μικρή πόλη, σίγουρα δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση, αλλά σίγουρα κινεί το ενδιαφέρον. Η ιστορία μας ξεκινά με την έφοδο της αστυνομίας και την σύλληψη του Edward Charles Warren, ενός ψυχωτικού δολοφόνου με το όνομα Nailbiter. Όπως όλοι οι κατα συρροή δολοφόνοι έτσι και αυτός έχει μια περίεργη συνήθεια να διαλέγει τα θύματά του. Παρακολουθεί ανθρώπους που είναι γνωστό ότι μασούν τα νύχια τους, τους απαγάγει, τους κρατά φυλακισμένους περιμένοντας τα νύχια τους να μεγαλώσουν και στην συνέχεια, τρώει τα δάχτυλά τους μέχρι το κόκκαλο, πριν τελικά τους σκοτώσει! Αν αυτό δεν είναι επαρκής λόγος για να κόψετε τώρα τα νύχια σας, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι!

Ο profiler του FBI, Charles Kohl, ο οποίος συμμετείχε στην σύλληψη του Warren, βρίσκει μια σειρά στοιχείων που μπορούν να εξηγήσουν την “γέννηση” τόσων δολοφόνων στην μικρή αυτή πόλη. Προσκαλεί τον φίλο και συνάδελφό του, Nicholas Finch, αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, για να τον βοηθήσει στην αναζήτηση του για απαντήσεις, αλλά κατά την άφιξη του Finch στην πόλη, του μαθαίνει ότι ο Kohl έχει χαθεί. Σε ένα τέτοιο μυστήριο και επικίνδυνο μέρος, που μπορεί να στραφεί για βοήθεια; Μια απρόσμενη συνεργασία θα λάβει μέρος για την λύση του μυστηρίου.

Ο Joshua Williamson μας μεταφέρει το μυστήριο και την αγωνία των δύο πρωταγωνιστών μέσα από απλούς καθημερινούς διαλόγους, κάνοντας φυσική την εξέλιξη της ιστορίας. Βέβαια δεν είναι τελείως αυθεντική η ιστορία του, αν κρίνουμε ότι δύο ερευνητές που ασχολούνται με δολοφονίες και περίεργα φαινόμενα σε μια άγνωστη μικρή πόλη, έχει αξιοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αρκετές φορές θα μας θυμίσει την τηλεοπτική σειρά True Detective ή το Twin Peaks, με την ίδια σχεδόν ατμόσφαιρα να γεμίζει τις σελίδες του comic.

Το artwork του Mike Henderson είναι το κατάλληλο για να αποδώσει την horror ατμόσφαιρα. Απλές, καθαρές γραμμές με τις σωστές σκιάσεις, οι οποίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία μας. Σε βάζει στο κλίμα και στην ένταση της υπόθεσης και νιώθεις ότι παρακολουθείς ταινία, από την αρκετά βίαιη, αρχική σκηνή, στις πρώτες σελίδες του comic. Οι χαρακτήρες του είναι εκφραστικοί και μερικές φορές αξέχαστοι, με τους περισσότερους να ανήκουν στην ομάδα των Buckaroo Butchers. Εξαιρετικά και τα εξώφυλλα του που ταυτόχρονα εντυπωσιάζουν και σοκάρουν. Ιδιαίτερα του #1. Επίσης πολύ καλή δουλειά έχει κάνει και ο Adam Guzowski στα χρώματα. Το ότι είναι ένα σκοτεινό comic, δεν παύει να έχει μια επιβλητική παλέτα χρωμάτων που συνεργάζεται και ταιριάζει απόλυτα με το σχέδιο του Henderson.

To Nailbiter συναρπάζει και γίνεται όλο και καλύετρο όσο μπάαίνουμε μέσα στον κόσμο του serial killer, Edward Warren και στους Buckaroo Butchers. Με μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετική δημιουργική ομάδα, το είναι μια σειρά comic που αξίζει να ασχοληθούμε. Όπως αναφέρει και ο Scott Snyder του American Vampire : “If Josh died, I wish he’d leave Nailbiter to me in his will, so I could say it was my idea.” Δαγκώστε άφοβα!

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*