Marvel Movies Easter Eggs

Όλοι μας έχουμε δει έστω και 1 ταινία της Marvel με τους γνωστούς μας υπέρ-ήρωες. Να πω την αλήθεια για να διαβάζετε αυτό το site μάλλον θα έχετε δει παραπάνω από μια. Παρακάτω θα αναφερθούμε στα λεγόμενα easter eggs (όχι πασχαλινά αυγά), τα λεγόμενα κρυφά μηνύματα, hints ή εικόνες που εμφανίζονται στις ταινίες και οι comic geeks τα αναγνωρίζουν (και κάνουν τους έξυπνους στους φίλους τους). Είμαι σίγουρος ότι τα περισσότερα θα τα έχετε δει, αλλά θα προσπαθήσω εδώ να τα συγκεντρώσω, όχι σε ένα Top 5, αλλά στο Top of Easter Eggs on Marvel Movies!

Post-credit scenes

Μια παράδοση που έγινε συνήθεια, είναι σε όλες τις ταινίες της Marvel, μετά το κατεβατό των credits, να ακολουθεί μια σκηνή 2-3 λεπτών που συνήθως δείχνει κάτι πολύ σημαντικό για μια επόμενη ταινία. Το έχουμε πια καταλάβει και αυτό φαίνεται από τους θεατές που μένουν ακόμα και αν έχουν ανάψει τα φώτα της κινηματογραφικής αίθουσας.

Stan Lee cameos

Ο γνωστός σε όλους μας Stan Lee, συγγραφέας και δημιουργός πολλών υπέρ-ηρώων, κάνει πάντα μια μικρή εμφάνιση σε όλες της ταινίες της Marvel, κάνοντας και εμάς να τον περιμένουμε σε κάθε ταινία.

Walt Simonson cameo

Στην ταινία Thor σε μια σκηνή προς το τέλος βλέπουμε τον Walt Simonson να κάθεται μεταξύ της Sif και του Volstagg. Ο Walt Simonson είναι ένας από τους γνωστότερους συγγραφείς και κομίστες του Thor την περίοδο 1983-1987, αλλά και άλλων τίτλων όπως: X-Factor, Fantastic 4, Manhunter, Star Wars, Battlestar Galactica κ.α.

Arnim Zola

Ένας από τους πιο γνωστούς εχθρούς του Captain America, o Armin Zola, εμφανίζει σε μια σκηνή του Captain America: The First Avenger, το πρόσωπό του μέσα από έναν μεγεθυντικό φακό. Σαφή η αναφορά στην στολή που φορούσε στα comics, της οποίας τα σχέδια φαίνονται δίπλα. Στην επόμενη ταινία Captain America: The Winter Soldier έχουμε μια καλύτερη και πιο άμεση αναφορά στην εμφάνιση του χαρακτήρα.

Paul Soles cameo

Στο The Incredible Hulk, ο Bruce Banner μπαίνει σε ένα μαγαζί και μιλά με τον ιδιοκτήτη, Stanley, ο οποίος είναι ο Paul Soles που έκανε την φωνή του Banner στα Hulk cartoon series το 1966.

The Howling Commandos

Στο Captain America: The First Avenger, βλέπουμε τον Captain να ηγείται της γνωστής από τα comic ομάδας, που πολεμούσε τους Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκτός από τον Bucky, που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία εδώ, εμφανίζονται ο James Montgomery Falsworth, ο Dum Dum Dugan και άλλοι.

Fin Fang Foom

Για τους πολύ παρατηρητικούς, σε μια σκηνή στο Iron Man, εμφανίζεται στον δρόμο σε αφίσα, το πρόσωπο του Fin Fang Foom. Είναι ένας δράκος – εχθρός του Iron Man στα comics.

Bucky and Cap’s shield

Σε μια σκηνή στο Captain America: The First Avenger ο Bucky, λίγο πριν πεθάνει, πιάνει την ασπίδα του φίλου του και κάνει μια αναφορά στην επόμενη ταινία Captain America: The Winter Soldier, μια κίνηση αναγνωρίσιμη τους αναγνώστες της ιστορίας του Winter Soldier.

Earth’s Mightiest Heroes

Στο Avengers, ο Tony Stark έχει μια συζήτηση με τον Loki λίγο πριν την επίθεση των εξωγήινων. Εκεί αναφέρεται στην ομάδα ως “Earth’s mightiest heroes, that kind of thing”. Αυτή ήταν και η ονομασία των Avengers στα comics το 1963. Επίσης στην ίδια σκηνή βλέπουμε ότι φορά ένα μπλουζάκι Black Sabbath, οι οποίοι έχουν γράψει το Iron Man.

Next time, baby

Στο Iron Man, ο Tony Stark φορά την στολή του και φεύγει αφήνοντας τον Rhodey να κοιτάξει την ασημένια Mark II στολή και να πει την ατάκα: Next time, baby. Στα επόμενα φιλμ είναι αυτός που θα την φορά και θα γίνει ο War Machine.

Purple pants

Στο The Incredible Hulk, η Betty Ross αγοράζει ρούχα για τον Bruce Banner και ένα από αυτά είναι ένα μοβ σορτσάκι με ελαστική μέση, αναφορά στο ρούχο που φορά συνήθως ο Hulk στα comics.

Journey into Mystery

Στο Thor, εμφανίζεται μια αφίσα που διαφημίζει το Νέο Μεξικό, ως “Land of Enchantment – Journey into Mystery”. Είναι γνωστό ότι το comic της Marvel που πρωτοεμφανίστηκε ο Thor ονομαζόταν Journey Into Mystery.

A.I.M.

Στο Iron Man 3, η εταιρία του Aldrich Killian, ονομάζεται Advanced Idea Mechanics, ή αλλιώς A.I.M. Έτσι ονομαζόταν και η τρομοκρατική οργάνωση που κυνηγούσε η S.H.I.E.L.D. και ήταν παρακλάδι της HYDRA.

Huginn and Muninn

Όταν o Thor μιλά με τον Loki, στην ταινία Avengers, δύο κοράκια φαίνονται στο βουνό να κάθονται. Είναι τα κατοικίδια κοράκια του Odin, Huginn και Muninn, τα οποία τα έχει στείλει προφανώς για να παρακολουθεί τους γιους του. Αναφορά στο comic αλλά και στην νορβηγική μυθολογία.

Greenish-grey Hulk

Σε μια deleted scene από το The Incredible Hulk, o Blonsky περιγράφει την πρώτη του αναμέτρηση με τον Hulk λέγοντας: “8 foot, 1500 pounds easy… and green. Or grey, sir. Greenish-grey. It was very dark, I couldn’t tell.” Σαφής η αναφορά στο πρόβλημα του χρώματος στα πρώτα comic του Hulk, όπου το γκρι τυπωνόταν πράσινο, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί μετέπειτα σαν το βασικό χρώμα του ήρωα.

Raza

Ο αρχηγός των τρομοκρατών που απαγάγει τον Tony Stark στην αρχή του Iron Man, ονομάζεται Raza. Έτσι όμως ονομάζεται και ένας villain, ο οποίος είναι εξωγήινο cyborg, μέλος των διαστημικών πειρατών Starjammers. Απλή αναφορά στον χαρακτήρα ή κάτι άλλο;

The Ten Rings

Στο Iron Man πάλι, η τρομοκρατική οργάνωση που απαγάγει τον Stark ονομάζεται The Ten Rings, η οποία είναι στα comic η οργάνωση που ηγείται ο εχθρός του Iron Man, Mandarin. Θα θέλαμε να υπήρχε κάποια συνέχεια με αυτή στις επόμενες ταινίες, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Kevin Smith cameo

O γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και φαν των comics Kevin Smith, κάνει μια μικρή εμφάνιση στο φιλμ Daredevil, σαν ιατροδικαστής με το όνομα Jack Kirby, ο οποίος είναι και ο δημιουργός του σούπερ ήρωα.

No more Spiderman?

H σκηνή του Spiderman 2, όπου ο Peter Parker πετάει την στολή του στα σκουπίδια, είναι ακριβώς ίδια με του comic.

The original Human Torch

Στο Captain America: The First Avenger, όταν ο Steve Rogers και ο Bucky μπαίνουν στην Stark Expo Future Technologies, μέσα στην αίθουσα φαίνεται μια κόκκινη φιγούρα σε ένα γυάλινο κλουβί. Δεν είναι άλλος από τον αρχικό Human Torch, ο οποίος είναι ο πρώτος υπέρ-ήρωας της Timely Comics, πριν αυτή ονομαστεί Marvel comics.

J. Michael Straczynski cameo

Ένας από τους ντόπιους που προσπαθούν να σηκώσουν το Mjolnir, στην ταινία Thor, είναι ο J. Michael Straczynski, γνωστός συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, comic αλλά και τηλεοπτικών σεναρίων.

Howard Stark’s a fan

Σε μια σκηνή στο Iron Man 2, όπου ο Tony Stark ψάχνει τα πράγματα του πατέρα του Howard, βλέπουμε ένα παλιό comic του Captain America να ξεχωρίζει ανάμεσα σε διάφορα χαρτιά.

Dr. Donald Blake

Στο Thor, σε μια οθόνη βλέπουμε μια ψεύτικη ταυτότητα του ήρωα με το όνομα Dr. Donald J. Στα comic ο Thor χρησιμοποιεί το όνομα Dr. Donald Blake όταν εμφανίζεται σαν άνθρωπος, για να κρύψει την αληθινή του ταυτότητα.

Hitler punch

Σε μια σκηνή του Captain America: The First Avenger, στα θεατρικά που έκανε ο Steve Rogers για να εμψυχώσει τους στρατιώτες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ρίχνει γροθιά στον Χίτλερ και κάνει αναφορά στο πρώτο εξώφυλλο comic του Captain America.

Sentinel cameo

Πριν την ταινία X-Men: Days of Future Past, όπου έπαιζαν σημαντικό ρόλο, τα γιγάντια δολοφονικά ρομπότ Sentinels, έκαναν μια μικρή εμφάνιση στο Danger Room της ταινίας X-Men: The Last Stand.

Captain America’s shield

Μια μισό-φτιαγμένη ασπίδα του Captain America φαίνεται στο Iron Man και στο Iron Man 2, όπου ο Agent Coulson την δίνει στον Tony Stark για να ισορροπήσει κάποιο μηχάνημα.

Lou Ferrigno cameo

Ο Lou Ferrigno, που πρωταγωνίστησε σαν Hulk στην τηλεοπτική σειρά των 70’s, εμφανίζεται σαν security guard στο The Incredible Hulk.  Στο ίδιο φιλμ μοιράζεται μια σκηνή με τον Stan Lee αλλά γίνεται και η φωνή του Hulk.

The Infinity Gauntlet

Όταν ο Destroyer αποδρά από την φυλακή του Asgard, στο φιλμ Thor, ένα γάντι εμφανίζεται για λίγο στο backround. Δεν είναι άλλο από το Infinity Gauntlet, ένα πολύτιμο artifact, με 6 πετράδια, το οποίο δίνει απεριόριστες δυνάμεις στον κάτοχό του.

Yellow spandex

Στο X-Men, ο Wolverine αναφέρεται στις στολές της ομάδας και λέει: “You actually go out in those things?”, για να του απαντήσει ο Cyclops: “What would you prefer? Yellow spandex?” κάνοντας λόγο στην πρώτη στολή του Wolverine που ήταν κίτρινη.

Αυτά είναι κάποια από τα πολλά easter eggs που μπορεί να δεις στις ταινίες της Marvel. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλα, ανάλογα με την παρατηρητικότητα και τις comic γνώσεις του καθενός.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*