Madman / Frank Einstein

Άλλος ένας περιέργος σούπερ ήρωας που γνωρίζουμε στις σελίδες των κόμικ, είναι ο Madman. Η ιδιαίτερη αυτή φιγούρα, με την αλλόκοτη εμφάνιση, δημιουργήθηκε από τον Mike Allred και κυκλοφόρησε στο “Creatures of the Id”, τον Οκτώμβριο του 1990.

Το πραγματικό όνομα του Madman είναι Zane Townsend. Πολύ λίγα είναι γνωστα για το παρελθόν του Zane πριν το ατύχημα που του στοίχησε την ζωή. Ο θάνατός του έδωσε την αφορμή σε δύο επιστήμονες να κάνουν πείράματα στο σώμα του και να τον αναστήσουν δίνοντας του ταυτόχρονα και κάποιες δυνάμεις.

Οι Dr. Egon Boiffard και Dr. Gillespie Flem κατόρθωσαν να τον φέρουν στην ζωή και να του δώσουν σούπερ ευκινησία και αντανακλαστικά μαζί με την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον και να καταλαβαίνει τα συναισθήματα των άλλων.

Αυτό είχε όμως σαν αποτέλεσμα να χάσει την μνήμη του και να έχει θολές αναμνήσεις από το παρελθόν του. Αφού δεν θυμόταν το ίδιο του το όνομα, οι δύο επιστήμονες τον ονόμασαν από τους ανθρώπους που θαύμαζαν περισσότερο τον Frank Sinatra και τον Albert Einstein. Έτσι γεννήθηκε ο Frank Einstein.

Η μοναδική του ανάμνηση, ήταν από τον αγαπημένο του κόμικ ήρωα τον Mr. Excitement, στον οποίο βασίστηκε στην σχεδίαση της στολή του. Με την παρότρυνση του Dr. Egon Boiffard, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να προστατέψει τους καλούς ανθρώπους και να αποτρέψει ότι άσχημο μπορεί να τους συμβεί. Madman τον πρωτο-ονόμασε ο διαβολικός εχθρός του, ο Mr Monstadt και απο τότε αποφάσισε να το κρατήσει.

Σύντροφοί του είναι η κοπέλα του, μια γραμματέας ονόματι Josephine “Joe” Lombard, ο Mott ένας εξωγήινος από τον πλανήτη Hoople, η Gale μια αόρατη επιστήμονας και οι Astroman και Machina δύο ανδροειδή.

Κύριοι εχθροί του είναιο Mr. Monstadt ένας πρώην εργοδότης του, ο σούπερ έξυπνος Factor Max, οι Mutant Street Beatniks, οι G-Men from Hell και διάφοροι άλλοι παλαβοί.

Σε μια από τις τρελές περιπέτειές του ο Madman άλλαξε διαστάσεις με τον Superman και έγινε ο ένας το ψυχικό υβρίδιο του άλλου. Ο σκοπός ήταν να αποκτήσουν τις χαμένες δυνάμεις του Superman που είχαν χαθεί στις δύο διαστάσεις. Υπαίτιος για όλα αυτά ήταν ο Mr. Mxyzpitlk που ο Madman στο τέλος τον νίκησε σε ένα παιχνίδι twister και τον παγίδεψε αναγκάζοντας τον να πει το όνομά του ανάποδα.

Οι ιστορίες του Madman έχουν αρκετές δόσης τρέλας, σουρεαλισμού και με ανατροπές στο σενάριο τους. Ο ήρωας χρησιμοποίει κάθε λογής τεχνάσματα για να φέρει σε πέρας τις αποστολές του. Είναι ικανότατος μαχητής με αρκετή ευκινησία.

Συχνά χρησιμοποιεί ένα “φτιαγμένο” γιο-γιο γεμισμένο με μολύβι, που το εκτοξεύει από απόσταση στους εχθρούς του. Έχει πολύ καλό σημάδι με την σφεντόνα του. Επίσης έχει τροποποιήσει ένα παιδικό πιστόλι να πετάει μαγνητικούς δίσκους που ενσωματώνονται στον στόχο τους.

Έχει την ικανότητα του διαισθητικής μάθησης, δηλαδή να μπορεί να μαθαίνει πάρα πολύ γρήγορα οτιδήποτε θέλει. Η μεγάλη του επιδεξιότητα σε συνδυασμό με την τρομερή ελαστικότητα του, τον κάνουν πολύ δύσκολο να πιαστεί. Οι άκρες των νευρών του είναι πολύ ευαίσθητες έτσι μπορεί να νιώσει ερεθίσματα γρηγορότερα από τον καθένα. Και τα γάντια που φοράει μπορούν με μια γροθιά να στείλουν τον ατυχο που θα βρεθεί μπροστά του σε τροχιά.

Εκτός από τις σωματικές ο Madman έχει και ψυχικές δυνάμεις. Μπορεί όταν αγγίζει οτιδήποτε να παίρνει πληροφορίες γι’ αυτό. Έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον, είτε μέσω ονείρων ενώ είναι ξύπνιος, είτε με την θέλησή του. Δυστυχώς δεν μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο των ψυχικών του δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μπλέκει αρκετα συχνά σε μπελάδες.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπει στο τρελό κόσμο του Madman διαβάζοντας τα:

Creatures of the Id (Caliber Press) 1990

Madman Comics #1-20 (Dark Horse Comics) 1994-2000

The Atomics #1-15 (AAA Pop Comics) 2000–2001.

The Atomics: Spaced Out and Grounded in Snap City (Oni Press) 2003

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*