Justice League: Doom

Η DC COMICS είναι γεγονός πως δεν έχει πουλήσει η επινοικιάσει τα δικαιώματα πολλών ηρώων της (σε σχέση με την MARVEL π.χ), με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε τόσες πολλές κινηματογραφικές μεταφορές. Σε ότι έχει να κάνει όμως  την παραγωγή animation, έχει παράγει πλήθος ποιοτικών ταινιών τα τελευταία χρόνια που σίγουρα απευθύνονται και σε μεγάλα παιδιά. Μεταφορές γνωστών ιστοριών, origin ηρώων και ευφάνταστες νέες ιστορίες είναι κάποια απο τα θέματα τους. Στης 28 Φεβρουαρίου του 2012  κυκλοφόρησε και το Justice League: Doom. Είναι η δέκατη τρίτη original animation movie της DC και χωρίς αυτό να είναι επίσημο, αποτελεί sequel στην ταινία: Crisis on two earths. Πριν συνεχίσω, οφείλω να ενημερώσω τον κάθε αναγνώστη που μπορεί να μην του αρέσουν οι μεταφορές comic σε animation, πως το Justice League: Doom αξίζει να το δεις…

Σκηνοθέτης είναι ο Lauren Montgomery που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Ειδικά στις εναλλαγές της κάμερας σε κάποιες σκηνές. Την μεταφορά σε σενάριο έκανε ο Dwayne McDuffie ενώ η ιστορία είναι βασισμένη στο: JLA Tower of Babel που έγραψε ο Mark Waid. Η ταινία είναι αφιερωμένη στον Dwayne McDuffie λόγο του θανάτου του, λίγο μετά την ολοκλήρωση του σεναρίου. Τη σχεδίαση των χαρακτήρων ανέλαβε ο Phil Bourass, βασικός σχεδιαστής του Crisis on two earths αλλά και της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς Young Justice.

Εν συντομία το story είναι το εξής. O απέθαντος Vandal Savage, με την βοήθεια του Mirror Master κλέβει από το batcomputer αρχεία, μέσα στα οποία ο ίδιος ο Batman είχε καταγράψει τρόπους εξουδετέρωσης – εξόντωσης όλων των μελών της JLA, σε περίπτωση που κάποιο από αυτά αποφάσιζε να παραστρατίσει. Σε αυτό το μοχθηρό σχέδιο έχει την βοήθεια και άλλων super-villain, όπως ο Bane, o Metallo, κ.α, που μαζί αποτελούν την League of Doom.

Ο Batman θάβεται ζωντανός στο ίδιο φέρετρο με τα πτώματα των γονιών του, ο Superman από απόσταση αναπνοής δέχεται μια σφαίρα απο κρυπτονίτη, ο Martian Man Hunter παίρνει φωτιά χωρίς να μπορεί να σβήσει, η Wonder Woman αγγίζει τα όρια της τρέλας και αρκετές άλλες σκηνές μπορούν να κερδίσουν όλους τους απαιτητικούς comic lovers.

Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ ταινίας και κόμικ, όπως το ότι ο Plastic Man και o Aquaman δεν εμφανίζονται στην ταινία ενώ ο Cyborg δεν εμφανίζεται στο κόμικ. Για αυτό και αν κρίνεις αυτή την ταινία ως μεταφορά ενός κόμικ, σίγουρα  μπορεί να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως είναι ελλιπής και φτωχή. Αν την κρίνεις όμως αυτούσια σαν ταινία, οι όροι όπως και το μέσο αλλάζουν. Πετυχαίνει με επιτυχία να εκπληρώσει την αποστολή της και αυτό για να είμαστε και ρεαλιστές φαίνεται και από τις πωλήσεις των  χιλιάδων dvd, αλλά και την υποδοχή-αποδοχή που προσκόμισε η ταινία από το κοινό.

Εν κατακλείδι: Η ταινία είναι από τα καλύτερα animation που έχω δει (και είναι πολλά, πιστέψτε με). Προσεγμένη δουλειά σε όλους τους τομείς και την βλέπεις με ευχαρίστηση.

Mr Comic About Mr Comic

Γεννημένος Geek, καλλιτέχνης από την φύση μου. Βρίσκω τον κόσμο που ζούμε αφάνταστα ρηχό. Λάτρης των κόμικς και βιβλιοφάγος. Κόμικς και βιβλία έγιναν οι καλύτεροι μου φίλοι από παιδί. Αν μπορούσα σίγουρα θα ταξίδευα στο χρόνο. Αρκούμαι και στο να ταξιδεύω στον πλανήτη. Σπούδασα κινηματογράφο γιατί αγαπώ τις ιστορίες. Εθίστηκα και από τότε δηλώνω στα κρυφά σκηνοθέτης. Για τα προς το ζην παλεύω κάθε μέρα με τέρατα και δαίμονες, ίσως για αυτό πιστεύω πως μόνο η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και όχι τα χρήματα. Ραδιοφωνικός παραγωγός κατά καιρούς. Jedi το πρωί. DJ τα βράδια με φίλους. Αγαπώ την βιβλιοθήκη μου και τις αγκαλιές. Αν είχα μια ευχή, αυτή θα ήταν σίγουρα να έχω υπερδυνάμεις.

Speak Your Mind

*