Injustice: Gods Among Us

Το Injustice: Gods Among Us είναι ένα fighting video game βασισμένο στους σούπερ ήρωες της DC. Βαδίζει στα χνάρια του πολύ δημοφιλούς Mortal Κombat που ξεκίνησε σαν arcade game των 9ο’ς που μέχρι σήμερα κυκλοφορεί σε καινούργιες εκδόσεις με καλύτερα βέβαια γραφικά. Όταν είχα πρωτοακούσει για την κυκλοφορία του Injustice, ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα γιατί δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ ένα καλό fighting game με ήρωες της DC. Είχε προηγηθεί το Mortal Kombat vs. DC Universe που ένωνε τα universe των δύο τίτλων αλλά δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό για να κρατήσει, οπότε ξεχάστηκε γρήγορα. Με τα πρώτα video που διέρευσαν στο διαδίκτυο με το gameplay του παιχνιδιου όλοι καταλάβαμε ότι θα ήταν κάτι πολύ καλό.

Και όντως ήταν. Τον Απρίλιο του 2013 το παιχνίδι κυκλοφόρησε για τα PlayStation 3, Wii U, Xbox 360 και τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου για Microsoft Windows, PlayStation 4 και PlayStation Vita. Η παραγωγή έγινε από τα NetherRealm Studios και η έκδοση του από την Warner Bros. Interactive Entertainment.

Στο gameplay τώρα έχουμε ένα κλασικό two-dimensional fighting game όπως σχεδόν το Mortal Kombat. Το background και οι ήρωες είναι σχεδιασμένοι με μια 3d προοπτική που δίνει μια ψευδαίσθηση βάθους όταν παίζουμε. H μάχη είναι one-on-one, σε έναν γύρο και κάθε ήρωας έχει δύο health bars. Όταν τελειώσουν και οι δύο, game over. Το control γίνεται με τον κλασικό μοχλό για τις κινήσεις και τέσσερα κουμπιά για τις επιθέσεις. Οι επιθέσεις χωρίζονται σε light, medium heavy, συν ακόμα μια ξεχωριστή για κάθε σούπερ ήρωα.

Οι αρένες που γίνονται οι αναμετρήσεις είναι γνωστά μέρη του DC Universe όπως η Batcave, τι Watchtower, η Metropolis, το Fortress of Solitude και πολλά άλλα. Αν μια heavy attack προκληθεί κοντά σε μια γωνία που οδηγεί σε μια άλλη περιοχή, μεταφέρει τους αντιπάλους, με ένα ειδικό animation, και συνεχίζουν την μάχη σε αυτό το νέο μέρος της σκηνής. Κάθε αρένα περιέχει επίσης αντικείμενα που οι χαρακτήρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την κατηγορία τους. Οι σούπερ ήρωες μπορεί να είναι gadget characters ή power characters. Ένας gadget character σαν τον Batman μπορεί να βάλει μια βόμβα σε ένα αυτοκίνητο για να προκαλέσει έκρηξη, ενώ ένας power character σαν τον Superman μπορεί να σηκώσει το ίδιο αυτοκίνητο και να συντρίψει τους αντιπάλους του με αυτό.

Κατά την διάρκεια της μάχης, με τις attack ή τα combo που κάνει κάθε παίχτης, φορτώνει μια μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης που όταν γεμίσει μπορεί να κάνει μια εντυπωσιακή σούπερ attack που προκαλεί μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο και είναι μοναδική για κάθε ήρωα. Έτσι έχουμε τον Green Arrow να πετά ένα βέλος στον αντίπαλο που τον δένει κυριολεκτικά στον αέρα και τον χυπά με δύναμη κάτω ή τον Flash που αφού του δίνει άπειρα χτυπήματα από μπροστά, κάνει τον γύρο της Γης με υπερηχητική ταχύτητα και να του δίνει ένα τελειωτικό χτυπημα από πίσω. Άλλο να τα πειγράφω και άλλο να τα βλέπεις. Είναι πολύ εντυπωσιακά.

Όπως όλα τα παιχνίδια αυτού του είδους χωρίζεται σε single player mode και multiplayer mode. Αρχικά έχουμε την campaign ιστορία που ξεκινώντας από τον Batman, περνάμε σιγά σιγά από όλους τους ήρωες και έτσι έχουμε την ευκαιρία να τους δοκιμάσουμε όλους ακολουθώντας το σενάριο του παιχνιδιού. Ενδιάμεσα υπάρχουν διάφορα minigames, του τύπου, πάτα το κατάλληλο πλήκτρο την κατάλληλη στιγμή, που όταν τα καταφέρουμε έχουμε bonus health σε σχέση με τον αντίπαλο. Εκτός από αυτά έχουμε τα Battle Mode, Versus Mode, Training Mode, και το S.T.A.R. Labs, όπου εκεί βρίσκουμε πληθώρα challenges για κάθε χαρακτήρα. To οnline multiplayer mode περιέχει το King of the Hill όπου οκτώ παίχτες μάχονται ο ένας μετά τον άλλον για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας και το Survivor όπου ο κάθε παίχτης ξεκινά με δύο health bars και μάχεται όσο αντέξει. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο παίκτης κερδίζει experience points και ανεβάζει level, ξεκλειδώνοντας έτσι διάφορα καλούδια, όπως έξτρα στολές, διάφορα cinematics, challenges, concept art, καινούργιες αρένες και άλλα.

Οι ήρωες που έχουμε στην διάθεση μας είναι αλφαβητικά οι: Aquaman, Ares, Bane, Batgirl, Batman, Black Adam, Catwoman, Cyborg, Darkseid, Deathstroke, Doomsday, Flash, Green Arrow, Green Lantern, Harley Quinn, Hawkgirl, Joker, Killer Frost, Lex Luthor, Lobo, Martian Manhunter, Nightwing, Raven, Scorpion, Shazam, Sinestro, Solomon Grundy, Static, Superman, Wonder Woman, Zatanna, Zod. (ουφ!) Όπως βλέπετε οι επιλογές είναι πάρα πολλές, έχουμε να διαλέξουμε από 16 heroes και 16 villains και με τις διαφορετικές κινήσεις που έχει ο καθένας κάνει το Injustice ένα πολύ ολοκληρωμένο παιχνίδι. Να παρατηρήσουμε ότι η έκδοση Ultimate Edition του παιχνιδιού περιέχει όλα τα DLC που κυκλοφόρησαν, δηλαδή όλους τους παραπάνω ήρωες με όλα τα alternate costumes που έχει ο καθένας τους. Έτσι μπορούμε να έχουμε τον Superman με την στολή από την ταινία Man of Steel ή τον Green Arrow με στολή από την τηλεοπτική σειρά Arrow. Μεγάλη γκάμα επιλογών.
Τα γραφικά είναι ότι καλύτερο έχουμε δει και είναι περισσότερο ρεαλιστικά και λιγότερο καρτουνίστικα δίνοντας ένα κινηματογραφικό στυλ στο παιχνίδι. Η έκδοση στα Playstation 3 και 4, όπως και στο Xbox είναι καλύτερες σε σχέση αυτή του Pc. Είναι καθαρά παιχνίδι για κονσόλα. Εννοείται ότι το two-player mode, όπου μπορούμε να παίξουμε μάχη με τους φίλους μας δίνει μεγάλη αξία και περισσότερο χρόνο ζωής στο Injustice: Gods Among Us. Οι φίλοι των comics και των fighting video games σίγουρα το έχουν δει και έχουν εντυπωσιαστεί.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*