Ice Manipulation Super Heroes

Σούπερ δυνάμεις για αυτό το Top 5 και συγκεκριμένα η υπερδύναμη να μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται το κρύο και τον πάγο. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα σούπερ ηρώων που μπορούμε να βρούμε στις σελίδες των comic αλλά εδώ θα αναφερθούμε στους πέντε γνωστότερους. ‘Ηρωες και κακοί που μπορούν να δημιουργήσουν, να δώσουν σχήμα ή και να χειριστούν τον πάγο, να κάνουν το νερό να παγώσει, να προκαλέσουν χιόνι, χαλάζι, παγετώνες, παγετούς, επιβραδύνοντας ή ακινητοποιώνας, με αυτόν τον τρόπο, τους αντιπάλους τους.

Killer Frost (DC)

H Killer Frost είναι μια από τις supervillains της Dc και κύρια αντίπαλος της Firestorm. Πρώτη της εμφάνιση ήταν στο Firestorm #3 το 1978. Το αληθινό της όνομα ήταν Crystal Frost, αλλά υπήρχαν και άλλες τρεις γυναίκες που φόρεσαν την στολή της στην σειρά. Η Dr. Louise Lincoln το 1984, η Loren Fontier το 2011 και η Caitlin Snow το 2013. Έχει την ικανότητα να απορροφά θερμότητα από εξωτερικές πηγές και να την μετατρέπει σε κρύο. Χρησιμοποιώντας αυτές τις δυνάμεις, μπορεί να δημιουργήσει μια παγωμένη γυαλάδα σε ολόκληρο το σώμα της. Στη συνέχεια, μπορεί να εμφανίσει αντικείμενα που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από πάγο, όπως μαχαίρια και παγωμένα τείχη για προστασία. Μπορεί επίσης να παγώσει αμέσως οποιαδήποτε ζωντανή ύλη μέσα από τη σωματική επαφή. Επίσης πρίν τα γεγονότα του Crisis on Infinite Earths είχε τη δυνατότητα να ελέγχει τους άνδρες όταν τους έδινε ένα φιλί.

Blizzard (Marvel)

Περνάμε στην Marvel και στον Blizzard έναν από τους supervillains του Iron Man. Όπως και στην Killer Frost και στον Blizzard υπήρχαν τρεις που φόρεσαν την στολή του. Ο πρώτος ήταν ο Gregor Shapanka και ονομαζόταν αρχικά Jack Frost στο Tales of Suspense #45 το 1963. Μετά τον θανατό του, σειρά είχε ο Donnie Gill, στο Iron Man #223 το 1987. Τελευταίος ήταν ο Randy Macklin στο Marvel Holiday Special το 1994. Όλοι οι Blizzard έχουν παρόμοιες δυνατότητες, που προέρχονται από τις στολές τους. Μικρο-κύκλωματα κρυογονικών μονάδων καθιστά δυνατό να εκπέμπουν παγωμένες ακτίνες, οι οποίες μειώνουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή συγκεκριμένων αντικειμένων, ακόμα και να εκτοξεύουν βλήματα από πάγο. Η στολή του Donnie Gill αναβαθμίστηκε από τους supervillains Beetle και Fixer, επιτρέποντας του μεγαλύτερη χειραγώγηση του πάγου. Μπορεί έτσι να περιβάλλει ανθρώπους από χιόνι, να δημιουργεί παγωμένα οδόφραγματα και να μεταφέρεται εύκολα και γρήγορα. Ο Blizzard είχε μια εμφάνιση στη τηλεοπτική σειρά Agents of S.H.I.E.L.D. σαν villain.

Captain Cold (DC)

Ένας ακόμα supervillain της DC και άσπονδος εχθρός του Flash. Όμως όχι μόνο του Barry Allen, αλλά του τρίτου Flash, Wally West, και του τέταρτου Flash, Bart Allen. Εχθρικός λοιπόν με όλη την οικογένεια έκανε την πρώτη του παγωμένη εμφάνιση στο Showcase #8 το 1957 και μέχρι σήμερα ταλαιπωρεί τους σούπερ ήρωες. Το αληθινό του όνομα είναι Leonard Snart και όπως οι περισσότεροι εχθροί του Flash δεν κατέχει υπερδυνάμεις. Στηρίζεται στα κρυογενετικά του όπλα και στο διαβολικό του μυαλό. Με τον καιρό έχει τροποποιήσει τα όπλα του με διάφορες δυνατότητες όπως: Μια κρύα δέσμη που παγώνει οτιδήποτε χτυπά αμέσως, δημιουργία ενός πεδίου όπου άνθρωποι και αντικείμενα κυριολεκτικά σταματάνε την κίνησή τους, ικανό να μπορεί να επιβραδύνει τον Flash, χειροβομβίδες πάγου που χρησιμοποιούνται για να παγώσουν τα πάντα σε μεγάλη ακτίνα και άλλα πολλά.

Mr. Freeze (DC)

Ο Dr. Victor Fries, γνωστός και ως Mr. Freeze, είναι ένας supervillain εχθρός του Batman της DC. Δημιουργήθηκε από τον Bob Kane και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Batman #121 το 1959. Είναι ένας επιστήμονας που πρέπει να φορά μια κρυογονική στολή, προκειμένου να επιβιώσει, και χρησιμοποιεί ένα “freeze gun” που παγώνει τους στόχους του. Ο Dr. Victor Fries είναι ένας πρώην ειδικός επιστήμονας κρυογονικής που υπέστη ένα φοβερό ατύχημα, ενώ προσπαθούσε να θεραπεύσει την βαριά άρρωστη σύζυγό του, Nora. Στην αρχή λεγόταν Mr. Zero, αργότερα το άλλαξε και απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα από τις εμφανίσεις τους στην τηλεοπτική σειρά του 1960, Batman.

Iceman (Marvel)

Ο Iceman (Robert “Bobby” Drake) είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των X-Men. Ένας μεταλλαγμένος που έχει τη δυνατότητα να παγώσει τα πάντα γύρω του, όπως επίσης να μετατρέψει το σώμα του σε πάγο. Αν και Omega-level mutant, δηλαδή μεταλλαγμένος με ισχυρό γενετικό δυναμικό των ικανοτήτων του, ο Drake δεν το έχει ακόμη αξιοποιήσει πλήρως. Όσο μεγαλώνει όμως καταλαβαίνει όλο και περισσότερα και αναπτύσσει συνεχώς τις δυνάμεις του. Εκτός από τους X-Men ο Iceman, ανήκε στην ομάδα X-Factor και είχε συχνές εμφανίσεις και στα comic του Spider-Man. Επίσης εμφανίζεται σε animation σειρές, video games σχετικά με comics αλλά και στις ταινίες X-Men.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*