Harley Quinn

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα γυναικεία παρουσία στα κόμικ της DC είναι αναμφίβολα η Harley Quinn. Αν και δεν είναι από τις παλιότερες αφού παρουσιάστηκε στα 90’ς, έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς και έχει πάρει την θέση της στις πιο δυναμικές γυναίκες της DC ανάμεσα στην Catwoman, την Wonder Woman και άλλες. Παρουσιάστηκε πρώτα στη σειρά κινουμένων σχεδίων Batman the Animated Series στις 11 Σεπτεμβρίου του 1992. Δημιουργοί της οι Paul Dini και Bruce Timm. Το 1993 έκανε την παρθενική της εμφάνιση και στα κόμικ στο #12 του Batman Adventures.

Στο καταπληκτικό graphic novel Mad Love του 1994 γίνεται και μια εκτενέστερη αναφορά στο πως δημιουργήθηκε. Το κανονικό της όνομα είναι Harley Quinzel και δουλεύει σαν ψυχίατρος στο Arkham Asylum. Όταν μια μέρα ο Batman φέρνει, μετά από μάχη, τραυματισμένο τον Joker στο άσυλο, της αναθέτουν να τον ψυχαναλύσει. Αυτή αποκτά μια εμμονή μαζί του και αρχίζει να τον συμπαθεί και να μην τον βλέπει σαν τον ψυχικά άρρωστο εγκληματία που είναι.

Αυτός, στην πρώτη τους κουβέντα, της κάνει ένα λογοπαίγνιο με το όνομα της που θυμίζει την λέξη αρλεκίνος (Harley Quinzel) και σιγά σιγά αρχίζει και τον ερωτεύεται. Μετά από λίγο καιρό παρατάει την δουλειά της, τον βοηθάει να αποδράσει και γίνεται η βοηθός του. Του δίνει ιδέες για το πώς να πάρουν εκδίκηση και μάλιστα προς έκπληξη του Joker του φέρνει τον Batman αιχμάλωτο για να τον σκοτώσει.

Μετά από συμπλοκή ο Joker την χρησιμοποιεί για να ξεφύγει από τον σκοτεινό ιππότη και η Harley γυρνάει στο Arkham Asylum,σαν κρατούμενη αυτή την φορά. Όμως ο έρωτας της για τον Joker είναι τόσο μεγάλος που ακόμα και τώρα δεν του κρατάει κακία και ανυπομονεί να τον ξαναδεί.

Το όνομα Harley Quinn, όπως προαναφέραμε, είναι έμπνευση του Joker και η στολή που φτιάχνει είναι στα κόκκινο και μαύρο σαν ένας αρλεκίνος κλόουν. Με βαμμένο το πρόσωπο και με μια μάσκα θα γεννηθεί άλλη μια εγκληματίας για να ταλαιπωρήσει τον Batman. Θα συνεργάζεται αρκετά συχνά με τις Poison Ivy που θα την κάνει άτρωτη στα δηλητήρια δίνοντάς της ειδικό ορό και με την Catwoman που θα την μάθει να είναι ευκίνητη και εξπέρ στις αποδράσεις.

Ο χαρακτήρας της είναι απρόβλεπτος και πολυμήχανος σαν τον Joker. Το οπλοστάσιο της αποτελείται από φονικά παιχνίδια και καταστροφικές φάρσες. Είναι πολύ ερωτευμένη με τον Joker σε βαθμό εκνευριστικό για αυτόν και πολλές είναι οι φορές που την διώχνει για να ησυχάσει. Μπορεί να εκμεταλλεύεται την αφοσίωση της και να την χρησιμοποίει προς όφελος του, από την άλλη όμως ξέρει ότι είναι η μόνη που τρέφει αληθινά αισθήματα για αυτόν και χωρίς να το παραδέχεται την θέλει κοντά του.

Κόμικ που αξίζει κανείς να διαβάσει εκτός από το Mad Love είναι: Τα Harley Quinn series 38 τεύχη 2001-2003, Birds of Prey, Gotham City Sirens και άλλα.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστή στη σειρά Birds Of Pray του 2002 που τη ενσάρκωσε η ηθοποιός Mia Sara και εκτός από τα Batman the Animated Seriesέχει εμφανιστεί στη σειρά κινουμένων σχεδίωνBatman: the Brave and the Boldκαι στην ταινίαBatman Beyond: Return of the Joker. Επίσης έχει εμφανίσεις και σε αρκετά βιντεοπαιχνίδια με τον Batman.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*