Gotham by Gaslight

Τον Φεβρουάριο του 1989 η Dc κυκλοφόρησε ένα διαφορετικό comic με τον Batman, το Gotham by Gaslight, το οποίο θεωρείται το πρώτο Elseworld comic. Η ορολογία Elseworld καθιερώθηκε από τότε σαν το είδος των comic όπου ιστορίες των ηρώων της Dc διαδραματίζονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ή παράλληλα σύμπαντα από το γνωστό μας Dc Universe. Αντιθέτως με την Marvel και τα What if…? comics, όπου εκεί κάποιο γεγονός άλλαζε την ροή των ιστοριών της, η Dc με τα Elseworld, έπαιρνε τους ήρωες της και τους εβαζε σε ένα άσχετο σύμπαν με διαφορετικές συνέπειες από αυτές που ξέρουμε.

Το Gotham by Gaslight γράφτηκε από τον Brian Augustyn και σχεδιάστηκε από τον γνωστό από το HellboyMike Mignola. Η ιστορία είναι μια Βικτωριανή steampunk εκδοχή του Batman. Το σχέδιο του Mingola με τους έντονους σκούρους χρωματισμούς ταιριάζει απόλυτα στο σκοτεινό περιβάλλον της εποχής.

Η ιστορία ξεκινά το 1889 όπου ο Bruce Wayne ταξιδεύοντας στην Ευρώπη καταλήγει στην Βιέννη και γνωρίζει τον ψυχολόγο Dr. Freud. Του περιγράφει ένα όνειρο που βλέπει συνεχώς τον θάνατο των γονιών του. Γυρνώντας στην Gotham City ο Inspector Gordon τον ενημερώνει για διάφορες συμμορίες εγκληματιών που δρουν στην πόλη. Επίσης του αναφέρει την περίπτωση ενός ανθρώπου που δηλητηρίασε τη γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει με δηλητήριο, αποτυγχάνοντας όμως αφήνοντάς του ένα μόνιμο χαμόγελο! Τότε είναι που αποφασίζει ο Bruce να πολεμήσει το έγκλημα με την στολή της νυχτερίδας σαν Batman.

Ταυτόχρονα όμως αρχίζει μια σειρά δολοφονιών γυναικών και πολλοί πιστεύουν ότι ο Batman αυθύνεται για αυτές. Όμως σύντομα ανακαλύπτουν ότι υπεύθυνος για τις δολοφονίες είναι ο Jack The Ripper ο οποίος αφήνει τα σημάδια του και στην Gotham City. O Bruce Wayne συλλαμβάνεται μετά από ψευδή στοιχεία για το πρόσωπό του και φυλακίζεται στο Arkham Asylum. Την συναρπαστική συνέχεια θα σας αφήσω να την ανακαλύψετε μόνοι σας αφού διαβάσετε το comic. Το κυνηγητό του Batman και του Ripper μέσα στα σκοτεινά δρομάκια της Gotham θα αναδείξει πολλά μυστικά και θα δώσει πολλές απαντήσεις για το παρελθόν του Bruce Wayne, το θάνατο των γονιών του αλλά και την πραγματική ταυτότητα του διάσημου δολοφόνου.

Ξεφυλλίζοντας το comic σε ένα από τα κτίρια που βρίσκονται στο Gotham City, διαβάζουμε την πινακίδα Sickert & Co“. Ο Walter Sickert ήταν ένας Άγγλος ζωγράφος και ένας από τους πολλούς υπόπτους ότι ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Επίσης κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο comic ο Prince Albert Victor ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν και αυτός ένας από τους υπόπτους.

Το comic περιλαμβάνει μια εισαγωγή από τον διάσημο συγγραφέα τρόμου, Robert Bloch με τίτλο From Hell”. From Hell είναι επίσης το graphic novel του Alan Moore, το οποίο επίσης ασχολείται με τις δολοφονίες του Jack The Ripper. Η εισαγωγή του Bloch, είναι από τη σκοπιά του Τζακ του Αντεροβγάλτη και είναι γραμμένη στο στυλ της διάσημης επιστολής από το From Hell”.

Μετά το Gotham by Gaslight η Dc ξεκίνησε την σειρά Elseworld κυκλοφορώντας και άλλους ήρωες της σε διαφορετικά παράλληλα σύμπαντα.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*