Gerald Brom

Ένας πάρα πολύ γνωστός illustrator στον χώρο του fantasy art είναι ο Gerald Brom. Όλοι όσοι ασχολούνται με τα computer games, διαβάζουν fantasy νουβέλες ή comics, σίγουρα έχουν δει έστω και κάποιο από τα σχέδια του. Γεννήθηκε το 1965 στην Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών και από πολύ μικρός είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο σχέδιο. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός οπότε η οικογένεια του αναγκαζόταν να ταξιδεύει αρκετά συχνά. Εκτός από την Χαβάη και την Αλαμπάμα, ο Brom έζησε στην Ιαπωνία και στην Γερμανία όπου και αποφοίτησε από το Frankfurt American High School.

Αν και ζωγράφιζε από την παιδική του ηλικία δεν είχε λάβει ποτέ κάποια μαθήματα από σχολή καλών τεχνών. Ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του αυτοδίδακτο, γιατί πάντα παρακολουθούσε έργα άλλων καλλιτεχνών και έπαιρνε τα θετικά τους στοιχεία, αυτά που του ταίριαζαν περισσότερο και έτσι απέκτησε το μοναδικό του στυλ που εύκολα αναγμωρίζεται. Αγαπημένους καλλιτέχνες και επιρροές του αναφέρει τους Frank Frazetta, N.C. Wyeth και Norman Rockwell.

Από την ηλικία των 20, ο Brom άρχισε να εργάζεται σε διάφορες διαφημιστικές σαν commercial illustrator. Η δουλειά του ήταν τόσο καλή που μέχρι την ηλικία των 21, είχε δύο εθνικούς εκπροσώπους και εργαζόταν για πελάτες όπως η CocaCola, η IBM, το CNN και η Columbia Pictures. Το 1989 η TSR, Inc. η εκδοτική εταιρία πίσω από τα role playing games Dungeons & Dragons, τον προσέλαβε για πλήρη απασχόληση. Ήταν μόλις 24 χρονών! Έκανε illustrations σε πολλούς τίτλους RPG παιχνιδιών, βιβλίων, ιδιαιτέρως το Dark Sun, ένας φαντασικός κόσμος στον οποίο στηρίζονταν το ομώνυμο roleplaying παιχνίδι. Τα σχέδια του μάλιστα ήταν καθοριστικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς οι δημιουργοί του στηρίζονταν σε αυτά και εφτιαξαν τους χαρακτήρες και τον κόσμο του Dark Sun. Το artwork του Brom στο Dark Sun, το έκανε να ξεχωρίζει από τους άλλους τίλους της TSR, Inc. καθώς το gothic στυλ του διέφερε από το κλασικό fantasy που επηρεαζόταν κυρίως από τον κλασικό Tolkien.

Το στυλ του είναι πολύ χαρακτηριστικό. Οι φιγούρες των χαρακτήρων του καταλαμβάνουν συνήθως τον περισσότερο χώρο της εικόνας. Έχουν αρκετή λεπτομέρεια ιδιαίτερα ο ρουχισμός τους. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι σκοτεινά και τονίζουν περισσότερο τον χαρακτήρα που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Συνήθως η φιγούρα είναι μόνη της για να δώσει περισσότερο βάρος σε αυτήν. Σπάνια βρίσκουμε δύο η περισσότερους χαρακτήρες στα σχέδια του. Το φόντο, όπως στους περισσότερους cover artists, είναι υποτονισμένο με χρώματα που έχονται σε πλήρη αντίθεση με την φιγούρα που πρωταγωνιστεί.

Πολλοί από τους πίνακες του χρησιμοποιήθηκαν στα collectible card games Magic: The Gathering της Wizards of the Coast και Heresy: Kingdom Come της Last Unicorn Games. Επίσης μαζί με τον Frank Frazetta, συνέβαλλαν στην δημιουργία της σειράς RPG computer games, Warlords. Το 1993, μετά από τέσσερα χρόνια στην TSR, Inc. ο Brom άρχισε να δουλεύει σαν ανεξάρτητος επαγγελματίας και ασχολήθηκε ακόμα περισσότερο με τα roleplaying games, τα card games, και τα comic books. Ένα εξώφυλλο που έκανε για το βιβλίο Necropolis: Atlanta, έδωσε την έμπνευση στον Shane Lacy Hensley να δημιουργήσει το roleplaying παιχνίδι Deadlands. Ο ίδιος μάλιστα έκανε το εξώφυλλο και το artwork του παιχνιδιού. Δικές του δουλείες είναι και τα εξώφυλλα βιβλίων των Michael Moorcock, Anne McCaffrey, R.A. Salvatore, Edgar Rice Burroughs και Terry Brooks.

Επίσης έχει κάνει και τα εξώφυλλα πολλών computer games όπως τα Doom II, Diablo II, Diablo III, Heretic, Heretic II, Skyborg: Into the Vortex, Dungeons & Dragons: Tower of Doom, Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara, καθώς και αρκετούς άλλους τίτλους των id Software, Blizzard, Sega και Activision. Εργάστηκε και σαν movie concept artist σε αρκετές ταινίες όπως Galaxy Quest, Sleepy Hollow, Bless the Child, Ghosts of Mars, The Time Machine, Scooby-Doo και Van Helsing. Διάφορες δικές του illustrations βρίσκουμε και comics της DC, Chaos και Dark Horse.

Το 1998 εργάστηκε για την TSR, Inc. για το Alternity, ένα AD&D role-playing game, όπως και για campaign settings των Forgotten Realms και Planescape. Περισσότερο γνωστός έγινε όμως με τα φοβερά εξώφυλλα βιβλίων της Wizards of the Coast, την σειρά War of the Spider Queen και The Avatar Series. Περισσότερα για τον Gerald Brom μπορείτε να ψάξετε στο επίσημο site του.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*