Fire Manipulation Super Heroes

Και μετά το κρύο ας περάσουμε σε κάτι αρκετά πιο ζεστό και στους σούπερ ήρωες που μπορούν να διαχειριστούν την φωτιά. Στην κατηγορία αυτή θα μελετήσουμε τους πέντε πιό γνωστούς χρήστες που μπορούν να δημιουργήσουν και αν χειριστούν την φωτιά, απελευθερώνοντας θερμότητα, φως και φλόγες. Ανάλογα με το είδος της δύναμης τους, το χρώμα της φλόγας και η ένταση της φωτιάς είναι διαφορετική.

Fire (DC Comics)

Ηρωίδα της DC, η Fire, είχε την πρώτη της εμφάνιση στο in Super Friends #25 το 1979. Το αληθινό της όνομα είναι Beatriz Bonilla da Costa και είναι η πρόεδρος στην αντιπροσωπία των Wayne Enterprises στην Βραζιλία. Μέσω μυστικιστικών τελετών απέκτησε αρχικά την δύναμη να έχει πράσινη φλογερή ανάσα. Μπορούσε να ελέγχει την φλόγα και να την εκτοξεύει με την θέληση της και να πετά. Μπορούσε να αλλάξει το χρώμα των ρούχων της, καθώς και το χρώμα των ματιών της από πράσινο σε μαύρο και αντίστροφα. Μπορούσε να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις για να μπερδέψει τους αντιπάλους της. Επίσης η πράσινη της φλόγα μπορούσε να την θεραπεύσει μετά από μάχη. Είχε εκπαιδευτεί από τον Batman στην μάχη σώμα με σώμα. Αρχικά ονομαζόταν Green Fury μετά Green Flame και τελικά Fire. Υπήρξε μέλος των Checkmate, των Global Guardians, αλλά και της Justice League.

Pyro (Marvel)

Ένας από τους πολυάριθμους εχθρούς των X-Men είναι ο Pyro. Πρώτη εμφάνιση είχε στο Uncanny X-Men #141 το 1981 και το αληθινό του όνομα είναι St. John Allerdyce. Ο Pyro είναι ένας μεταλλαγμένο ο οποίος έχει την ικανότητα να χειραγωγεί φλόγες, διαμορφώνοντας τες όπως ο ίδιος επιθυμεί, αυξάνοντας ή μειώνοντας τη θερμότητα τους, την ένταση και το μέγεθος τους. Δεν μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει φωτιά ίδιος, οπότε, φοράει μια ειδική μονωμένη στολή με ένα ενσωματωμένο φλογοβόλο που μπορεί να ρίξει φλόγες σε μέγιστη απόσταση 8 περίπου μέτρων. Μπορεί να χειριστεί με το μυαλό του τη φλόγα να κάνει ό, τι επιθυμεί. Όσο πιο πολύ συγκεντρωμένος είναι, τόσο μεγαλύτερο έλεγχο έχει στην φλόγα που δημιουργεί. Αν και ο ίδιος δεν μπορεί να καεί από μια φλόγα που χειρίζεται, μπορεί να υποστεί ζημία από οποιαδήποτε φωτιά ότι δεν ελέγχει διανοητικά. Εμφανίζεται στις ταινίες X-Men 2 σαν μαθητής του Professor X και X-Men: The Last Stand σαν μέλος της Brotherhood of Evil δίπλα στον Magneto.

Elizabeth Sherman (Dark Horse)

Φεύγουμε από την Marvel και την Dc και πάμε στην Dark Horse Comics και στον κόσμο του Hellboy. Δημιούργημα του Mike Migola, η Liz  Sherman, γεννήθηκε στο Κάνσας Σίτι και είχε μια φυσιολογική παιδική ηλικία μέχρι τα 10 όπου οι πυρογενετικές της ικανότητες άρχισαν να εκδηλώνονται. Σαν καθολική, η Liz πίστευε ότι οι φωτιές που προκαλούσε ήταν αποτέλεσμα των αμαρτιών της, και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να τις κρατήσει υπό έλεγχο σε συνδυασμό με προσευχή και δύναμη της θέλησης. Ωστόσο στα 11 της για άλλη μια φορά έχασε τον έλεγχο. Η έκρηξη που προκάλεσε κατέστρεψε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και στοίχισε την ζωή 32 ανθρώπων συμπεριλαμβανομένου της οικογένειας της. Αργότερα μπήκε στο Bureau for Paranormal Research and Defense όπου έμαθε να ελέγχει την δύναμή της σε κάποιο βαθμό. Συνεργάζεται με τον Hellboy και τον Abe Sapien. Στις ταινίες Hellboy και Hellboy II: The Golden Army, την ενσάρκωσε η ηθοποιός Selma Blair.

Human Torch android (Marvel)

Ο original Human Torch είναι γνωστός ως Jim Hammond και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Marvel Comics # 1 το 1939 από την προκάτοχό της Marvel, Timely Comics. Ο “Human” Torch ήταν στην πραγματικότητα ένα ανδροειδές που δημιουργήθηκε από τον επιστήμονα Phineas Horton. Αν και συνθετικό ον με απεριόριστη αυτενέργεια, έχει νοημοσύνη και ανθρώπινα συναισθήματα. Έχει τη δυνατότητα να τυλίξει το σώμα του σε φωτιά χωρίς να βλάψει τον εαυτό του και να αξιοποιήσει αυτή την ενέργεια θερμότητας με διάφορες δυνατότητες όπως, πτήση, σχηματισμός φλογερών σχημάτων, απελευθέρωση ενέργεια με τη μορφή θερμότητας, εκρήξεις nova με θερμότητα μιας πυρηνικής κεφαλής και άλλα πολλά. Μπορεί να ελέγχει φλόγες που δεν είναι δικές του, να είναι απρόσβλητος από επιπτώσεις άλλων πηγών εξωτερικής θερμότητας και να απορροφά τη θερμότητα αυτών. Οι φλόγες του μπορούν να σβήσουν από την έλλειψη οξυγόνου ή από το νερό. Στις πρώτες εμφανίσεις του, ήταν villain, αλλά γρήγορα έγινε ήρωας. Ήταν ένας από τους πρώτους σούπερ ήρωες της Timely Comics, μαζί με τον Captain America και τον Namor the Sub-Mariner. Όπως πολλοί υπερήρωες, o Human Torch έπεσε σε αφάνεια στη δεκαετία του 1950 οπότε άνηκε καθαρά στην Golden Age.

Human Torch (Marvel)

Άλλος ένας Human Torch, αυτή την φορά ο πιο γνωστός και ένας από τους Fantastic Four. Δημιούργημα του Stan Lee και του Jack Kirby έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο The Fantastic Four #1 το 1961. Όπως οι υπόλοιποι Fantastic Four, ο Jonathan Johnny” Storm απέκτησε τις δυνάμεις του ως αποτέλεσμα των μεταλλαξιογόνων επιδράσεων της κοσμικής ακτινοβολίας που εκτέθηκε το διαστημικό σκάφος που βρισκόταν μαζί με τους Susan Storm, Reed Richards και Ben Grimm. Έχει την ικανότητα του να τυλίξει το σώμα του σε φλόγες,να μπορεί να πετάξει παρέχοντας ώθηση πίσω από τον εαυτό του με τη δική του φλόγα, και να δημιουργήσουν ισχυρά ρεύματα και μπάλες φωτιάς. Επίσης μπορεί να χειριστεί την φλόγα του κατά τέτοιο τρόπο ώστε να την διαμορφώσει σε δακτυλίους και άλλες μορφές. Ακόμα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει κάθε φωτιά, δηλαδή μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την ένταση της και να την μετακινήσει μόνο με τις σκέψεις του. Επιπλέον, είναι σε θέση να απορροφήσει φωτιά και να ανιχνεύσει infra-red visions. Το πεδίο της φλόγας που περιβάλλει το σώμα του είναι αρκετά θερμό ώστε να μπορεί να εξατμίσει βλημάτων που τον πλησιάζουν π.χ. σφαίρες. Η μέγιστη απόδοση της φλόγςα του αναφέρεται ως Nova Flame και μπορεί να απελευθερωθεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Chris Evans έπαιξε τον Human Torch στις δύο ταινίες Fantastic Four που έχουν κυκλοφορήσει.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*