Ei8ht

Η αμνησία μπορεί να είναι ένα πολύ τρομακτικό πράγμα. Σίγουρα, φαίνεται διασκεδαστικό σε δηιγήματα ή σε τηλεοπτικές σειρές, αλλά στην πραγματική ζωή μπορεί να είναι ανατριχιαστικό. Φανταστείτε να ξυπνήσετε σε ένα παράξενο ερημικό μέρος, χωρίς να γνωρίζετε το πώς πήγατε εκεί ή γιατί. Δεν ξέρετε καν το όνομά σας. Αυτό ακριβώς συμβάινει στον Joshua και έχει φρικάρει εντελώς. Απλά περιμένει και μετά βλέπει να περνά ένας δεινόσαυρος! Έτσι ξεκίνα το Ei8ht #1, η νέα σειρά comic της Dark Horse, που κυκλοφόρησε στις 18 Φεβρουαρίου του 2015 και αν ξεπεράσεις τον περίεργο τίτλο του και αρχίσεις το διάβασμα, κολλάς αμέσως.

Αυτό που ξεχωρίζει στο Ei8ht είναι το χρώμα. Ο artist Rafael Albuquerque δημιούργησε ένα εύχρηστο οδηγό χρώματος που τον καταλαβαίνεις από την πρώτη σελίδα. Το παρελθόν είναι πράσινο. Το παρόν είναι μωβ. Το μέλλον είναι μπλε. Το Meld, έτσι ονομάζεται η περιοχή που ξυπνά ο Joshua, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτό βοηθά στο να διαχωρίζουμε τις αναδρομές στο παρελθόν και τα τρέχων γεγονότα με τον Joshua, καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει. Σε αυτή την περιοχή ανακατεύεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και ταυτόχρονα προσπαθούμε να καταλάβουμε σε ποιά timeline ανήκει κάθε φορά.

Η αποστολή του Joshua είναι λίγο ασαφής. Δεν γνωρίζει γιατί πήγε πίσω στο παρελθόν (ή στο μέλλον) ή αν κάτι πήγε στραβά και προσγειώθηκε σε αυτό το ερημικό τοπίο. Αυτό είναι και το μυστήριο που υπάρχει. Μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτό το σκληρό κόσμο και τους ανθρώπους που κατοικούν εκεί. Και με τα συχνά flashback, αισθανόμαστε σαν να διαβάζουμε μια sci-fi έκδοση του Lost. Οι αναγνώστες δεν γνωρίζουν τίποτα παραπάνω από τον πρωταγωνιστή, τον Joshua, οπότε μαζί του αγωνιούν για το τι θα γίνει στην συνέχεια.

Το σενάριο του Mike Johnson βασίζεται στην αγωνία και το άγχος που μπορεί να προκαλέσει ένα ταξίδι στο χρόνο και η εξερεύνηση ενός αγνώστου κόσμου. Υπάρχει το βλέμμα της απόγνωσης στον Joshua. Αυτό είναι αυτονόητο θεωρώντας ότι δεν ξέρει πού είναι ή γιατί είναι εδώ. Μπορούμε να το δούμε στα μάτια του. Ο Albuquerque έκανε τρομερή δουλειά με τις απεικονίσεις χαρακτήρων. Τα γυαλισμένα σκίτσα του, που έχουμε ήδη γνωρίσει από το American Vampire, γεμίζουν τις σελίδες του Ei8ht, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο συναίσθημα, στην δράση και στην αντίδραση. Εκτός από το σχέδιο ο Albuquerque είναι υπεύθυνος και για τα χρώματα του comic. Δίνει βάθος και ξεχωρίζει αλληλοεπιδρώντας ανάμεσα από λεπτομερή σκηνικά και κενό λευκό χώρο μεταφέροντας έτσι την ένταση.

Ο Albuquerque και ο Johnson δεν μας εισάγει στον άγνωστο αυτό κόσμο με βολικό και εύκολο τρόπο. Το comic είναι ξεκάθαρο. “Εμφανίστηκες ξαφνικά εδώ και βγάλτα πέρα μόνος σου”. Αυτό ακριβώς είναι το Ei8ht. Ζωηροί διάλογοι, εντυπωσιακά τοπία και ένα μυστήριο τόσο βαθύ που οι είκοσι δύο σελίδες του #1 δεν φτάνουν για να το ξεδιπλώσουν.

ei8ht

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*