Deadshot

Όταν αναφέρουμε τον Deadshot ξέρουμε ότι μιλάμε για τον νούμερο 1 σκοπευτή της Dc comics. Αν όχι ο καλύτερος, σίγουρα ένας από τους τοπ. Super villain αλλά και αντι-ήρωας έχει ταλαιπωρήσει πολλές φορές τους σούπερ ήρωες με το εκπληκτικό σημάδι του. Ένα ζωντανό φονικό όπλο. Θα έλεγε κανείς ότι ίσως να θυμίζει τον Bullseye της Marvel, αλλά δεν είναι απολύτως σωστό. O Bullseye μπορεί να πετά με ακρίβεια οτιδήποτε περνάει από το χέρι του, ενώ ο Deadshot είναι άριστος σκοπευτής χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα.

Πρώτη εμφάνιση ο Deadshot είχε στο Batman #59 το 1950 και δημιουργοί του ήταν οι Bob Kane, David Vern Reed και Lew Schwartz. Άρα καταλαβαίνουμε ότι κύριος αντίπαλος του είναι ο Batman. Εμφανισιακά τότε δεν είχε καμία σχέση με σήμερα. Φράκο, ημίψηλο καπέλο, μάσκα και κρατώντας δύο περίστροφα, αρχικά παρουσιάζεται σαν ένας νέος crimefighter, αλλά αποκαλύπτεται ότι απλά θέλει να αντικαταστήσει τον Σκοτεινό Ιππότη και να εξουσιάζει τον υπόκοσμπο της Gotham City. Όταν όμως ο Batman και ο Commissioner Gordon, εκθέσουν δημοσίως τα σχέδια του, θα γίνει απρόσεκτος και θα συλληφθεί. Αφού εκτίει την ποινή του, αποφασίζει να δουλέψει ως πληρωμένος δολοφόνος, αλλάζοντας εντελώς την εμφάνιση του με το μαύρο φράκο, σε μια κόκκινη στολή με μάσκα και μεταλλικό μάτι.

Το παρελθόν του αποκαλύπτεται σιγά σιγά μέσα από τις σελίδες των comic. Το πραγματικό του όνομα είναι Floyd Lawton και μεγάλωσε με τη μητέρα του, τον οξύθυμο πατέρα του και τον αγαπημένο του αδελφό, τον οποίο τον είχε σαν παράδειγμα. Κάποια στιγμή ο πατέρας του επιτέθηκε στον αδελφό του, με αποτέλεσμα ο νεαρός Floyd να προσπαθήσει να τον σκοτώσει με το ίδιο του το τουφέκι και να τερματίσει τον τρόμο που έσπερνε στην οικογένεια του. Όμως ένα σπασμένο κλαδί εξοστρακίζει την σφαίρα και χτυπά θανάσιμα τον αδελφό του. Οι ψυχολογικές συνέπειες αυτού του γεγονότος και η αδυναμία του να πετύχει τον πατέρα του, υποσυνήδειτα μεταμόρφωσαν τον Deadshot σε έναν άριστο σκοπεύτη που ποτέ δεν πρόκειτε να αστοχήσει ξανά. Περιφρονώντας την δικιά του ζωή, ασχολείται μόνο με την τέλεια εκτέλεση της δουλειάς του.

Εκτός από τις solo αποστολές που παίρνει, ο Deadshot υπήρξε μέλος της ομάδας Suicide Squad, μια ομάδα που εκτελεί επικίνδυνες αποστολές, οπότε οι ικανότητές του ως σκοπευτής και την αδιαφορία του για την ανθρώπινη ζωή χρησιμεύουν για την επίτευξη των στόχων της. Επίσης είναι και μέλος της ομάδας Secret Six, μαζί με τους Scandal Savage, Bane, Rag Doll, Cat-Man και Tarantula.

Ο Deadshot είναι ένα από τους κορυφαίους σκοπευτές του DC Universe, έχει υπεράνθρωπη ακρίβεια, και σχεδόν ποτέ δεν έχει αστοχήσει. Αυτό οφείλεται και στο cybernetic μάτι του, το οποίο του παρέχει επίσης στοιχεία για την αποστολή και τους στόχους του. Εκτός από την κορυφαία ακρίβεια, είναι ικανός στην μάχη χέρι με χέρι και έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από όπλα, με πιο σημαντικό το sniper rifle.

Είναι άψογος επαγγελματίας και εφ ‘όσον έχει πληρωθεί για να σκοτώσει κάποιον, θα το καταφέρει πάση θυσία. Μια από τις λίγες φορές που ο Batman μπορέσε να τον σταματήσει, ήταν όταν πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριαμούς του πελάτη του, αναγκάζοντας έτσι τον Deadshot να εγκαταλείψει το χτύπημα. Ανίκανος να πληρωθεί, ακύρωσε δημοσίως τη δολοφονία. Άλλο ένα χαρακτηριστικό του είναι η έντονη επιθυμία θανάτου του, η οποία συχνά εκδηλώνεται σκόπιμα, κάνοντας τον έτσι απρόβλεπτο ως αντίπαλο. Με σκοπό να επιτευχθεί ο στόχος του δεν διστάζει να τραυματιστεί πολλές φορές επίτηδες. Εκφράζει συχνά την απογοήτευση του όταν επιβιώνει στις αποστολές με ένα “damn”, αφού πρώτα ξυπνήσει ζωντανός σε κάποιο νοσοκομείο.

Σαν ένας από τους γνωστότερους villains της Dc έχει εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων Justice League, Justice League Unlimited και Batman: The Brave and the Bold. Στην 10η και τελευταία σαιζόν του Smallville έχει σαν στόχο τον νεαρό Clark Kent, ενώ η πιο πρόσφατη εμφάνιση του είναι στην τηλεοπτική σειρά Arrow όπου ο ηθοποιός Michael Rowe κάνει πολύ καλή δουλειά στον ρόλο του. Στην σειρά έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε λίγα πράγματα για το παρελθόν του και να δούμε πώς αρχικά δημιουργήθηκε η ομάδα Suicide Squad. Επίσης είναι ένας από τους κύριους villains στην ταινία κινουμένων σχεδίων Batman: Gotham Knight. Φήμες λένε ότι στην απερχόμενη live action ταινία Suicide Squad, ο ηθοποιός Will Smith θα παίξει τον Deadshot.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*