Dc vs Marvel

Το 1996 η Marvel γιόρταζε τα 35 χρόνια της στον χώρο των κόμικ. Ήταν τότε που προσπάθησε να κάνει κάτι τολμηρό. Πρότεινε στην “αντίπαλη” μεγάλη εταιρία, την DC, μια συνεργασία για μια μίνι σειρά κόμικ που θα αφορούσε τους κυριότερους ήρωες και των δύο συμπάντων.

Το αποτέλεσμα ήταν 4 τεύχη που κυκλοφόρησαν από τον Απρίλιο έως τον Μάη του 1996 με τον τίτλο DC vs. Marvel Comics για το #1 και #4 και Marvel Comics vs. DC για τα τεύχη #2 και #3. Το σενάριο γράφτηκε από τους Ron Marz και Peter David ενώ το σχέδιο ήταν των Dan Jurgens και Claudio Castellini.

Η ιστορία αφορά 2 υπερήρωες τους Brothers οι οποίοι αντιπροσώπευαν το Marvel Universe και το DC Universe αντίστοιχα. Όταν έμαθαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου, άρχισαν μια μάχη όπου το τίμημα θα ήταν η καταστροφή του σύμπαντος του χαμένου.

Έτσι έβαλαν τους σημαντικότερους ήρωές τους να μάχονται για να δούνε ποιός θα νικήσει.

Οι μάχες που πήραν μέρος ήταν:

Aquaman (DC) ενάντια στον Namor (Marvel) (νικητής ο Aquaman)

Elektra (Marvel) ενάντια στην Catwoman (DC) (νικήτρια η Electra)

Flash (DC) ενάντια στον Quicksilver (Marvel) (νικητής ο Flash)

Robin (DC) ενάντια στην Jubilee (Marvel) (νικητής ο Robin)

Silver Surfer (Marvel) ενάντια στον Green Lantern (DC) (νικητής ο Silver Surfer)

Thor (Marvel) ενάντια στον Captain Marvel (DC). (νικητής ο Thor)

Οι επόμενες 5 μάχες κρίθηκαν με ψήφο από τους αναγνώστες του κόμικ.

Batman (DC) ενάντια στον Captain America (Marvel) (νικητής ο Batman)

Spider-Man (Marvel) ενάντια στον Superboy (DC) (νικητής ο Spider-man)

Wolverine (Marvel) ενάντια στον Lobo (DC) (νικητής ο Wolverine)

Storm (Marvel) ενάντια στην Wonder Woman (DC) (νικήτρια η Storm)

Superman (DC) ενάντια στον Hulk (Marvel). (νικητής ο Superman)

Η Marvel πήρε περισσότερους ψήφους σε 3 από τις 5 μάχες και έτσι κρίθηκε ανεπίσημα νικήτρια.

Στη ιστορία όμως δεν χάνει κανένα σύμπαν. Κρυφά από τους Brothers, 2 σούπερ ήρωες από κάθε σύμπαν, οι Spectre και Living Tribunal συνεργάζονται για να δώσουν μια κοινή λύση. Αναγκάζουν τους Brothers να σταματήσουν την διαμάχη και να ενωθούν σε ένα μοναδικό όν. Αυτό δημιούργησε ένα καινούργιο σύμπαν, συνδυασμό των 2.

Το καινούργιο σύμπαν ονομάστηκε Amalgam Universe και περιλάμβανε συνδυασμούς των ηρώων. Στο Amalgam μόνο ένας ήρωας, ο Axel Asher, θυμόταν πως πραγματικά έγιναν όλα. Γνωστός και ως Access, ταξίδεψε παντού και συνάντησε όλους τους καινούργιους ήρωες. Στο τέλος μετά από πολλές περιπέτειες κατόρθωσε και ξαναχώρισε τα 2 σύμπαντα στην αρχική τους μορφή και ξαναγύρισε τους σούπερ ήρωες εκεί που ανήκε ο καθένας.

Οι Brothers με τον διαχωρισμό ξαναρχίσαν την διαμάχη και οι Spectre και Living Tribunal κάλεσαν τον Batman και τον Captain America για να τους βοηθήσουν. Η παρουσία και το παρελθόν των 2 τελευταίων λειτούργησε καταλυτικά στο τέλος της διαμάχης για πάντα.

Το Dc vs Marvel έχει ενδιαφέρουσες μάχες μεταξύ των σούπερ ηρώων από τα 2 γνωστά σύμπαντα.

Ο καθένας βέβαια έχει δικό του νικήτη και ίσως διαφωνήσει με κάποια αποτελέσματα. Είναι πάντως πολύ ωραίο να βλέπεις τέτειες μάχες γιατί είναι σπάνιες και γιατί πάντα υπάρχουν απορίες του τύπου, ποιός είναι γρηγορότερος ο Flash ή ο Quicksilver, ποιός είναι δυνατότερος ο Hulk ή ο Superman.

Το Amalgam Universe δεν πέρασε ανεκμετάλευτο από τις 2 εταιρίες, οι οποίες έβγαλαν αρκετές ιστορίες με τους καινούργιους συνδυασμούς των ηρώων. Έτσι έχουμε τα:

Amazon που αναφέρεται στην Princess Ororo of Themiscyra την ηρωίδα του Amalgam που είναι ο συνδυασμός Storm και Wonder Woman,

Assassins για την Catsai (Elektra Kyle) την Amalgam ηρωίδα από την Catwoman και την Electra, 

JLX που είναι μίξη Justice League και X-Men 

Bruce Wayne Agent of S.H.I.E.L.D. με ήρωα τον Colonel Bruce Wayne (Bruce Wayne και Nick Fury) και πολλά άλλα ακόμη.

Επίσης αρκετοί νέοι συνδυασμοί ηρώων έκαναν την εμφάνιση τους όπως:

Dark Claw (Logan Wayne), o Amalgam ήρωας των Batman και Wolverine,

Deadeye (Bill Lawton), χαρακτήρας απότους Deadshot και Bullseye,

Doctor Doomsday (Victor Von Doom) από τον Doomsday και Doctor Doom, 

Spider-Boy (Pete Ross) από τους Superboy και Spider-Man. 

Super-Soldier (Clark Kent) Από τους Superman και Captain America.

Οι συνδυασμοί είναι αρκετά προτότυποι και οι ιστορίες τους ενδιαφέρουσες.

Είναι κάποια πειράματα που τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν. Η συνεργασία αυτή ήταν καλή κίνηση και από τις 2 μεγάλες εταιρίες και πιστεύω ότι οι πωλήσεις έδειξαν ότι ήταν επιτυχημένη. Στην τελική ο αναγνώστης είναι ο πιο κερδισμένος γιατί διαβάζει ωραίες ιστορίες.

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*