DC Universe Online

Τι θα πει να είσαι σούπερ ήρωας; Η DC έρχεται σε μορφή MMO (Mass Multiplayer online) και μας προσφέρει το απόλυτο super heroes video game! Τρελοί συνδυασμοί υπερδυνάμεων, φανταστικό storyline, επικές επιλογές στολής, γιατί ο καλός ο ήρωας ντύνεται πάντα σωστά, αλλά πάνω απο όλα διασκέδαση στο maximun και όλα αυτά τζάμπα Μαν! Το σύμπαν της DC είναι πλέον διαδικτυακό, δώσε μορφή στον ήρωα σου και γίνε και εσύ ένα κομμάτι του.

Το DC Universe Online έκανε την εμφάνιση του τον Ιανουάριο του 2011 με την ευγενική προσφορά της Sony Online ent. σε συνεργασία με Sony Computer ent. και WB (Warner bros.) games. Έπειτα από μια μεγάλη ανακατωσούρα στην γενική ομάδα του Game έχουμε επίσημα τον Jim Lee (The Uncanny X-Men, Alpha Flight) σαν executive creative director στην πρώτη θέση με περίπου 12-13 άτομα να τον βοηθάνε, όχι ότι χρειάζεται βοήθεια ο συγκεκριμένος αλλά λέμε τώρα και φυσικά τον Geoff Johns σαν principal writer ο οποίος έχει βάλει το χεράκι του σε πολλά DC αλλά κ Marvel animation/comic.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πως μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το video game και τι μπορεί να μας προσφέρει σαν παιχνίδι; Το DCUo ξεκίνησε με κανονική τιμή στα 39 euro και φυσικά με μηνιαία συνδρομή. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν επεξεργάστηκε από πολλούς, πες το οικονομική κρίση, πες το άσκοπη δαπάνη, πες το όπως θες. Έτσι αποφασισμένοι οι δημιουργοί του περνάνε στο παρασύνθημα και 1/11/11 το παιχνίδι γίνεται δωρεάν.

3 Status πλέον καθορίζουν το DCUO.

Free Status: Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει μέχρι 2 χαρακτήρες και πρόσβαση σε όλο το βασικό υλικό του παιχνιδιού όπως ακριβώς κυκλοφόρησε. Επίσης για να υπάρχει μια διαφορά στην πρόοδο του Free με οποιοδήποτε άλλο Status έχουν βάλει κλείδωμα (Money/bag/Bank Cap) στα χρήματα στις τσάντες κ φυσικά στην τράπεζα που αποθηκεύετε πραγματάκια. Κοινώς έχετε περιορισμένο χώρο και πρέπει να τρέχετε να πουλάτε, παράλληλα τα λεφτά που βγάζετε πρέπει να τα σπαταλάτε, γιατί μετά τα 1500$ ότι χρήματα βγάζετε αποθηκεύονται σε σημείο που χρειάζεστε πραγματικά λεφτά για να τα πάρετε πίσω. (ΑΙΣΧΟΣ & ΑΛΗΤΕΙΑ)

Prefered Status: Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού έχει δικαίωμα μέχρι 6 δικούς του χαρακτήρες, ένα μεγαλύτερο Cap σε τράπεζα, χρήματα και τσάντες, σε όλο το βασικό υλικό του παιχνιδιού και φυσικά στο DLC (downlodable content) που πήρε για να γίνει από Free->Prefered. Η διαδικασία αυτή κοστίζει το λιγότερο 5 euro οπού αγοράζεις μέσω του DCUO Shop τα λεγόμενα Seven cash και εν συνεχεία με τα SC αγοράζεις DLC του παιχνιδιού και διάφορα άλλα καλούδια. Μόλις κάνετε την αγορά αμέσως περνάτε από Free-> Prefered status και παραμένετε εκεί ακλόνητοι και σίγουροι.

Legendary Status: Τα έχει όλα κ συμφέρει λένε… Όχι αλήθεια λέω. Το Legendary είναι το status συνδρομητή, και με 13 euro τον μήνα ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού έχει πρόσβαση σε ότι υπάρχει μέσα στο παιχνίδι μέχρι στιγμήςς, και φυσικά ότι καινούργιο βγαίνει σε πρόσθετο υλικό του παιχνιδιού και όλα αυτά με άμεση πρόσβαση… Αυτό σίγουρα είναι δέλεαρ για να γίνει κάποιος συνδρομητής…

Άλλα ας προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιό που είναι και το ενδιαφέρον της υπόθεσης… Διασκέδαση. Οι επιλογές στο να φτιάξουμε τον χαρακτήρα μας χωρίζωνται ανάμεσα σε Inspiration‘s από κάποιον Hero ή Vilain και στο manual mode που έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πάρα πολλές επιλογές όπως χρωματισμούς, σχέδιο στολής, μάσκα, κράνος, δυνάμεις κλπ.

Στις επιλογές δυνάμεων για ακόμα μια φορά θα πω συγχαρητήρια στους σχεδιαστές του παιχνιδιού. Όχι μόνο γιατί έχουν κάνει καλή δουλεία στις βασικές δυνάμεις που διαλέγεις, αλλά γιατί έχουν προσθέσει και Iconic Powers από τους ήρωες της DC που θα θέλαμε να έχουν και οι δικοί μας χαρακτήρες πχ Heat vision, amazonium deflection, Breath of Frost μέχρι και Batarangs για τους φαν του σκοτεινού ιππότη.

Το βασικό σενάριο που ακολουθεί το παιχνίδι στηρίζετε σε έναν μελλοντικό Lex Luthor, ο οποίος κλέβοντας από τον Brainiac στο μέλλον τα περίφημα Exobytes, γυρίζει στο παρόν και τα σκορπίζει στην γη με την προϋπόθεση να ετοιμαστούν νέες γενιές Ηρώων ώστε να προστατεύσουν την γη από τον Brainiac.

Εφόσον ολοκληρώσετε την δημιουργία του χαρακτήρα σας, ξυπνάτε μέσα σε ένα διαστημόπλοιο του Brainiac και επικοινωνεί μαζί σας η Oracle (πρώην Batgirl) η ο Calculator (Noah Kuttler), αναλόγως κιόλας την πλευρά που διαλέξατε (hero or vilain) και σας καθοδηγεί προς την έξοδο, ώσπου στο τέλος σκάει ο αντίστοιχος ήρωας και σας βοηθάει να δραπετεύσετε.

Metropolis – Gotham: Οι δυο πιο γνωστές και μεγάλες πόλεις στον κόσμο της Dc είναι διαθέσιμες για όλους του παίχτες να ξεχυθούν μέσα και να ξεκινήσουν την περιπέτεια. Aπό το lvl 1 έως και το 30 υπάρχουν έτοιμα questline τα οποία θα σας πηγαίνουν σε κάθε γωνιά της κάθε πόλης συναντώντας γνωστούς αντιπάλους (Luthor, Brainiac, Brother Blood, Trigon αλλά και συμμάχους όπως ο Flash, Zatanna, Titans κλπ. Όταν πλέον φτάσετε 30 τότε ξεκινάει το παιχνίδι κανονικά. Ανοίγει ένα καινούργιο μενού που σας επιτρέπει να κάνετε καθημερινά Instance για marks, ώστε να μπορέσετε να πάρετε καλύτερο εξοπλισμό για τον χαρακτήρα σας, τα λεγόμενα Iconic Battlesuits. Μόλις μαζέψετε αυτά τα όμορφα Iconic suit, αυτόματα λόγο ότι έχετε το κατάλληλο Gear σαν ξεκλειδώνονται καινούργια Instance και καινούργιο Gear.

Αυτό οφείλετε στο Combat rating που είναι το σύνολο του εξοπλισμού που φοράτε. Κάθε κομμάτι από την πανοπλία σας πχ γάντια , μπότες έχει κάποιο βαθμό ποιότητας (item rating) τα οποία με την σειρά τους σαν δίνουν όταν τα φοράτε το σύνολο που λέγετε combat rating. Έτσι γνωρίζετε μέχρι τι Instance μπορείτε να καθαρίσετε και πόσο αποτελεσματικοί είστε. Κατά την γνώμη μου δεν ήταν και τόσο απαραίτητο αλλά λόγο στο τι κλειδώνει τα Instance σου εξηγεί ότι όσο κάνεις progress στο παιχνίδι θα μαζεύεις εξοπλισμό,και έπειτα καλύτερο κλπ. Και όλο αυτό γιατί το κάνει; Μα φυσικά για να περάσετε από όλα τα Instance και storyline του παιχνιδιού σιγά σιγά και ομαλά…

Pvp: Το δεύτερο ατού του DC Universe Online το οποίο μάλιστα κρύβει και έναν άσσο στο μανίκι. Δεν θέλω να μακρηγορώ γιατί ήδη σας έχω κουράσει με πολλές πληροφορίες γιαυτό δεν θα αναφερθώ στους σκοπούς του κάθε Pvp παιχνιδιού π.χ. κατακτήστε το οχυρό του αντιπάλου η πάρτε την αντίπαλη σημαία… αυτά τα έχουν όλα τα MMΟ.

Από το Lvl 3 και μετά, σταδιακά κιόλας σας δίνει Pvp quest ώστε να μπορέσετε να προσαρμοστείτε. Πέρα όμως από τα παραδοσιακά Pvp που θα κάνετε με τους χαρακτήρες σας, υπάρχουν και τα Legends Pvp όπου παίρνετε τους heroes or vilains της DC και γίνετε το έλα να δεις!!! Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι όλοι μας ξεκινάμε με τον Robin και θα πασχίσετε μέχρι να ξεκλειδώσετε τους υπόλοιπους, αλλά αγάλι αγάλι γίνετε η αγουρίδα μέλι…

Και φυσικά οι μάχες παίρνουν μέρος σε επικά σημεία όπως Batcave, Ace chemical, Arkham Asylum κλπ. Και τι μένει ακόμα να ολοκληρωθείτε σαν ήρωες; Μια βάση, ένα στέκι, κάπου να αράζετε την κάπα σας (αν έχετε) και γιαυτό φρόντισε το Dcuo να μας δώσει τα Lairs. Τα Lairs είναι βάσεις που μπορείτε να διαμορφώσετε όπως θέλετε και να αράξετε τον χαρακτήρα σας μέσα, γιατί χωρίς το Dlc Home turf δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο. Το συγκεκριμένο Dlc είναι μόνο για Pvp μάχες μέσα στα lairs των παιχτών.

Δεν νομίζω να σας κούρασα; Ήθελα μόνο να σας βάλω σε tripάκι που σίγουρα θα σας χαρίσει ώρες διασκέδασης. Εγώ λοιπόν το καθήκον μου το έκανα… Πλέον είσαστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την καριέρα σας σαν ήρωας η αντιήρωας ή κακοποιός…

Narutimak About Narutimak

Speak Your Mind

*