Black Super Heroes of Marvel

Στα comic, από τις αρχές τις δεκαετίας του 70, υπήρχαν αρκετοί Αφρο-Αμερικάνοι σούπερ ήρωες που εντυπωσίαζαν με τις δυνάμεις τους. Αν και ο ρατσισμός υπήρχε και ανθούσε τότε, αυτό δεν εμπόδισε τους συγγραφείς και τους σχεδιαστές comic, να περιλάβουν ισάξια Αφρικανούς ή και Αφρο-Αμερικάνους ήρωες στις ομάδες υπερ-ηρώων. Σήμερα θα δούμε τους κυριότερους από το Marvel Universe.

5. Blade

Δημιούργημα του Marv Wolfman και του Gene Colan στο σχέδιο, πρωτοεμφανίστηκε στο The Tomb of Dracula #10 το 1973. Ένας κυνηγός βρυκολάκων, ο οποίος ήταν και μισός βρυκόλακας, με την ικανότητα να κυκλοφορεί και με το φως της ημέρας (Daywalker), άριστος ξιφομάχος, με αγαπημένο σπαθί την κατάνα, γνώστης πολεμικών τεχνών και κάθε λογής όπλων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς όταν θέλει να κυνηγήσει βρυκόλακες; Απέκτησε μεγαλύτερη φήμη με την μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη με τρεις ταινίες, με τον Wesley Snipes στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

4. Falcon

Με το αληθινό του όνομα Samuel Wilson, ο σούπερ ήρωας Falcon, εμφανίστηκε το 1969 στο Captain America #117. Με δημιουργούς του τον Stan Lee και τον Gene Colan, θεωρείται ο πρώτος Αφροαμερικανός υπερήρωας της Marvel. Για την ιστορία ο Falcon εμφανίστηκε 3 χρόνια πριν τον Luke Cage και 6 χρόνια πριν την Storm. Πετάει με την βοήθεια μηχανικών φτερών και έχει την ικανότητα να επικοινωνεί και να ελέγχει πουλιά. Μπορεί επίσης να βλέπει μέσα από τα μάτια τους, κάνοντάς τον εξαιρετικό κατάσκοπο. Ήταν σύντροφος του Captain America σε πολλές περιπέτειες και εμφανίστηκε στην ταινία Captain America: The Winter Soldier στο πρόσωπο του Anthony Mackie.

3. Luke Cage

Όταν μιλάμε για ήρωας για ενοικίαση μιλάμε για τον θυμωμένο πάντα Luke Cage. Από την πένα του Archie Goodwin και το σχέδιο του George Tuska και του John Romita, Sr., εμφανίστηκε στο Luke Cage, Hero for Hire #1 το 1972. Καταδικασμένος, στην φυλακή, για ένα έγκλημα που δεν έκανε ο Carl Lucas αποφασίζει να πάρει μέρος σε ένα πείραμα που του έδωσε υπερδύναμη, έκανε το δέρμα του σκληρό σαν ατσάλι απέκτησε τεράστια αντοχή. Με εμφάνιση σαν από blaxploitation movies, ομιλία και συμπεριφορά αλήτικη, στην αρχή “ενοικιάζει” τον εαυτό του, σε όποιον τον έχει ανάγκη, με σκοπό να αποκτήσει χρήματα. Αργότερα όμως μπαίνει την ομάδα των Avengers, γίνεται βασικός μέλος για αρκετό καιρό, συνεργάζεται πολλές φορές με τον Iron Fist και αποκτά σιγά σιγά φήμη. Ο ηθοποιός Nickolas Cage, πήρε το επώνυμό του από τον σούπερ ήρωα, για να μην χρησιμοποιήσει το όνομα του διάσημου θείου του Francis Ford Coppola.

2. Black Panther

Η μακρινή φανταστική Wakanda, είναι εκτός από παραδοσιακή χώρα της Αφρικής, μια τεχνολογικά εξελιγμένη χώρα, χάρη στο σπάνιο μέταλλο Vibranium, με το οποίο είναι φτιαγμένη η ασπίδα του Captain America. Είναι επίσης η πατρίδα του T’Challa, ενός εφυέστατου μαθητή του Reed Richards, τέλειου αθλητή, με αντανακλαστικά και ταχύτητα ενός μαύρου πάνθηρα της ζούγκλας. Ο Black Panther είναι δημιούργημα του Stan Lee και του Jack Kirby και εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Fantastic Four #52 το 1966. Είναι ο πρώτος Αφρικανός χαρακτήρας comic και υπήρξε μέλος των Avengers.

1. Storm

Τα πρωτεία σε αυτό το Top 5 τα κρατά αναμφίβολα η Storm, η πρώτη Αφρικανή σούπερ ηρωίδα στα comic. Με πρώτη εμφάνιση στο Giant-Size X-Men #1 το 1975, από τους Len Wein στο σενάριο και Dave Cockrum στο σχέδιο, έμελλε να είναι ένα από τα βασικά μέλη των X-Men. Μετά τον γάμο της με τον T’Challa (Black Panther) έγινε και βασίλισσα της Wakanda. Έχει την ικανότητα να ελέγχει τον καιρό και να προκαλεί κάθε είδους καιρικά φαινόμενα. Η Halle Berry την ενσάρκωσε στον κινηματογράφο, στις ταινίες X-Men.

Αξίζει επίσης να αναφερθούμε και στους:

Bishop

War Machine (JamesRhodeyRhodes)

Patriot (Elijah Bradley)

Cecilia Reyes

PSfiris About PSfiris

Ξεκίνησα από Μίκυ Μάους, έφτασα στους σούπερ ήρωες και συνεχίζω ακόμα παραπέρα. Μόνο που χρειάζομαι και άλλες βιβλιοθήκες για να τα χωρέσω όλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ελπίζω σε μια zombie apocalypse, αν και θα την περνούσα κρυμμένος κάπου. Έζησα τα 80′ς, οπότε ότι είναι retro αξίζει την προσοχή μου.

Speak Your Mind

*