ΡΙΓΗ – τεύχος 1

Εδώ στην παρέα του C is for Comics, το έχουμε ξαναπεί. Στηριζουμε πάντα κάθε προσπάθεια που έχει  στόχο να προάγει την 9η τέχνη αλλά και όλο το εύρος στο οποίο αυτή έχει επεκταθεί. Την λέγομενη Geek κουλτούρα.

Η Ελληνική κόμικς σκηνή χρειάζεται πολλές ακόμα ζυμώσεις για να καταφέρει να ωριμάσει, έτσι ώστε να καταφέρει να αναπτυχθεί, να διευρύνει το κοινό της και αυξήσει τα έσοδα της. Μόνο τότε θα δημιουργηθούν τα γρανάζια που θα μπορέσουν να της δώσουν την απαιτούμενη κίνηση προς τα μπροστά αλλά και την ικανότητα να μπορέσει να αφομοιώσει επαγγελματικά  και άλλους.  Ως προς αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να κινηθούμε όλοι. Δημιουργοί, εκδότες, ΜΜΕ. Μιας και θα επιφέρει σε όλους όφελος.

Για αυτό και σήμερα θα σας συστήσουμε μια εγχώρια  προσπάθεια. Ενα αξιόλογο περιοδικό με κόμικς σκοτεινής φαντασίας και τρόμου όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που μας έστειλαν τα παιδιά – Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Ο τίτλος του είναι ΡΙΓΗ #1.

eksw

Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΡΕΝΙΕΡΗ/comicon-shop.

Σ΄ αυτό το πρώτο τεύχος υπάρχουν τρεις ιστορίες:

H Κάθοδος (σχέδιο –σενάριο: Malk)

Φρικτή Εκδίκηση (σχέδιο –σενάριο: Παναγιώτης Τσαούσης)

Στη σκιά του λόφου (σχέδιο: Malk – σενάριο Λευτέρης Καλυμιός)

Tρεις ιστορίες τρόμου. Τρεις διαφορετικοί τρόποι να βυθιστείς, ταυτιζόμενος με τους πρωταγωνιστές τους, στο σκοτάδι της ψυχής, ὀχι μόνο των δημιουργών τους αλλά και στην άβυσσο της ίδιας σου της ψυχής.

Τα πλάσματα που εμφανίζονται εδώ, είναι οι τύψεις, οι ερινύες, οι φόβοι και οι προκαταλήψεις μας, σ΄ένα κόσμο που όταν παύει να είναι βαρετός γίνεται επικίνδυνος.

Προετοίμασε τον εαυτό σου για ένα ταξίδι στην άβυσσο της ψυχής σου και αντιμετώπισε το πεπρωμένο σου.

Το τέρας ή η τρομακτική όψη του μεταφυσικού, μπορεί να είσαι εσύ αυτό το μάταιο κράμα σάρκας και ψυχής που ανυπομονεί να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του…

Malk

Τα σχέδια έχουν δημιουργήσει οι Malk, Παναγιώτης Τσαούσης και το σενάριο οι Malk, Παναγιώτης Τσαούσης και Λευτέρης Καλυμιός.

O Malk (comics του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά: Fantastic!, X-FILES, ΝΑ!!!, Razor κλπ. Exουν εκδοθεί τα graphic novels του: «Μηδεια», «Φαβορίτης», «Φαβορίτης: Το Πουλί Πέταξε», «Φαβορίτης: Η Επέλαση Των Ανιψιών», «Freakshow». Eργα του έχουν δημοσιευθεί στα δύο τεύχη στο περιοδικό «Το τσόφλι» και στον κατάλογο της έκθεσης «Με Πενάκι και Σκαπάνη». Επίσης οι αφίσσες του φεστιβάλ «Με Πενάκι και Σκαπάνη» ήταν δικά του έργα. Τα «ΡΙΓΗ» είναι δικής του έμπνευσης και οργάνωσης).

O Παναγιώτης Τσαούσης (2012 σε ερασιτεχνικό έντυπο την ιστορία «Τhe last terrestrial romance» και το 2013 το «Exotic city cabaret and other stories». To 2014 κυκλοφόρησε το graphic novel του: «Απόδραση από τη Φλάνδρα». Eργα του έχουν δημοσιευθεί στα δύο τεύχη στο περιοδικό «Το Τσόφλι» και στον κατάλογο της έκθεσης «Με Πενάκι και Σκαπάνη»).

Ο Λευτέρης Καλυμιός (το graphic novel «Μεθυσμένη Πολιτεία» και έργα του στα δύο τεύχη στο περιοδικό «Το Τσόφλι» και στον κατάλογο της έκθεσης «Με Πενάκι και Σκαπάνη». Τώρα έχει έτοιμα δύο νέα κόμικς, που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό). Στα «ΡΙΓΗ» έγραψε το σενάριο της ιστορίας «Στη Σκιά του Λόφου», που σχεδίασε ο Malk.

Tσαούσης

Εμείς εδώ στο C is for Comics, ευχόμαστε στα παιδιά καλοτάξιδο και κάθε επιτυχία.

Y.γ. – Να μια ενδιαφέρουσα πρόταση για αγορά κατα την τακτική σου επίσκεψη στο κομιξάδικο της γειτονιάς σου αγαπητέ κομιξάκια.

Mr Comic About Mr Comic

Γεννημένος Geek, καλλιτέχνης από την φύση μου. Βρίσκω τον κόσμο που ζούμε αφάνταστα ρηχό. Λάτρης των κόμικς και βιβλιοφάγος. Κόμικς και βιβλία έγιναν οι καλύτεροι μου φίλοι από παιδί. Αν μπορούσα σίγουρα θα ταξίδευα στο χρόνο. Αρκούμαι και στο να ταξιδεύω στον πλανήτη. Σπούδασα κινηματογράφο γιατί αγαπώ τις ιστορίες. Εθίστηκα και από τότε δηλώνω στα κρυφά σκηνοθέτης. Για τα προς το ζην παλεύω κάθε μέρα με τέρατα και δαίμονες, ίσως για αυτό πιστεύω πως μόνο η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και όχι τα χρήματα. Ραδιοφωνικός παραγωγός κατά καιρούς. Jedi το πρωί. DJ τα βράδια με φίλους. Αγαπώ την βιβλιοθήκη μου και τις αγκαλιές. Αν είχα μια ευχή, αυτή θα ήταν σίγουρα να έχω υπερδυνάμεις.

Speak Your Mind

*